Nakon odlaska sigurnosnog automobila u 22. krugu na nedjeljnoj VN SAD-a, Stroll i Alonso su se borili za sedmo mjesto kada je Španjolac krenuo u pretjecanje Kanađanina na dugoj ravnici staze COTA.

Stroll je zakasnio s obrambenim potezom, barem se to tako činilo, a zatim je došlo do velikog sudara, poslavši Alonsa nakratko u zrak i u zid, a Strolla u vrtnju.

Vozač Aston Martina je odustao zbog velikog oštećenja, ali Alonsov Alpine je nekako preživio kontakt i na kraju je Fernando zauzeo nevjerojatno sedmo mjesto na cilju.

Uoči istrage za koju su pozvana oba vozača, Stroll je smatrao da sudar nije bio toliko jasan kao što se činilo jer Lance misli da je Alonsu ostavio dovoljno prostora tijekom pokušaja pretjecanja.

“Mislim, definitivno sam prekasno zatvarao, ali postojala je velika razlika u brzini. Više-manje sam Procjenjivao situaciju i na neki način birao gdje je iza mene. Ali, nije da sam ga udario u bočnu stranu njegovog automobila. Udarac je još uvijek bio njegovo prednje krilo u stražnji dio mog automobila.”

“Dao sam mu dovoljno prostora s lijeve strane staze, tako da nije kao da sam ga stisnuo ili nešto slično uza zid. Mogao se pomaknuti ranije i otići više ulijevo. Nije se morao toliko ni približiti meni. Dakle, postoji mnogo različitih načina na koje možete gledati na incident”, objasnio je Lance.

Sljedeće sezone Alonso prelazi iz Alpinea upravo u Aston Martin kako bi postao Strollov novi timski kolega, ali Stroll je rekao da nesreća nije nimalo promijenila njihov odnos:

“Ne gledam na to tako. Mi smo vozači utrka. To se može dogoditi u utrci”, rekao je.

Do tog trenutka Aston Martin je bio spreman za svoj najbolji rezultat sezone jer su i Stroll i njegov timski kolega Sebastian Vettel bili na odličnim pozicijama

Vettela je kasnije koštalo i sporo stajanje u boksu, ali je ipak završio kao osmi nakon odvažnog pretjecanja Haasovog Kevina Magnussena u posljednjem krugu utrke.

Objava Stroll: Ostavio sam Alonsu dosta mjesta pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic