Prilično ležeran trening na kojem su vozači i momčadi više isprobavali stazu i gume u suhim uvjetima za kasniju sprint i sutrašnju glavnu utrku, koja možda bude i kišna. Russell u Mercedesu ostvario najbrže vrijeme treninga, pomalo iznenađujuće. Prvih pet zatvaraju Perez, Leclerc, Hamilton i Alonso.

Charles Leclerc je ponavljao gradivo prije nego što je krenuo drugi slobodni trening za VN Emilije-Romagne. Jučerašnji dan je pokazao koliko zahtjevna Imola može biti u kišnim uvjetima, ali danas čini se da neće biti kiše ni za vrijeme treninga niti kasnije na prvoj sprint utrci ove godine.

Lance Stroll je izašao na stazu odmah kako je započeo trening, dok je bolid Valtterija Bottasa bio u zraku i na njemu se radilo. Zanimljiva informacija kako Mercedes prvi put od Suzuke 2012. godine nije prošao u zadnju kvalifikacijsku rundu. Ricciardov bolid je isto u zraku i sve se radi u laganom i opuštenom ritmu.

Pola grida je izašlo na stazu, ali još nitko nije postavio vrijeme. Izlaze na stazu kako bi je osjetili s obzirom na to da je jučer padala kiša i nemaju nikakve podatke kako se bolid ponaša u suhim uvjetima. Hamilton je javio kako je imao pad snage najednom. Počela su se postavljati vremena i trenutno su najbrža dva Red Bulla na softu. Ricciardo ima problem s pogonskom jedinicom i možda neće uopće voziti, Bottas je u sličnoj situaciji i gleda trening na ekranu na pit wallu.

Albon je odradio jako dobar krug i ubacio je svoj Williams između dva Red Bulla. Čeka se pravi odgovor Ferrarija, tribine su prekrivene crvenom bojom.

Hamilton uspijeva odvoziti brzi krug s najbržim drugim sektorom i smjestio se dvije desetinke iza Pereza na drugom mjestu. Mercedesi pokazuju brzinu jer je Russell odvozio malo brži krug od timskog kolege i prva su pratnja, za sada najbržem, Perezu. Russell je odvozio najbrže vrijeme: 1:19.457. Je li ovo naznaka boljeg Mercedesa u nastavku vikenda, ali i sezone?

McLaren nikako na zelenu granu ove sezone, Ricciardov bolid se više rastavlja nego sastavlja, a Norris javlja probleme s pedalom kočnice. I nakon polovice treninga dobar dio vozača ima ostvaren najbrži krug na medium gumama. Albon pokazuje da Williamsu odgovara ova staza, odvozio je šesto vrijeme s malo više od jedne sekunde zaostatka.

Tifosi su konačno dočekali, Leclerc odvozio nepune tri desetinke sporije vrijeme od najbržeg Russella, a Sainz brži od Verstappena na mediumu. U Ferrariju možda pripremaju različite strategije za sprint. Perez odgovara sjajnim vremenom na mediumu, brži je od Leclerca. Schumacher i Leclerc sa sva četiri kotača u zraku u istoj šikani.

Objava Russell najbrži na drugom slobodnom treningu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Alojzije Brcic