Nakon što je Mercedes svoju drugu sezonu zaredom počeo na način na koji nisu navikli u proteklom desetljeću, došlo je vrijeme i za toliko dugo najavljivane nadogradnje, no prema izjavama Georgea Russella, one neće promijeniti svijet.

Srebrne strijele svoju sezonu počele su kilometrima daleko od svog rivala Red Bulla, koji nezaustavljivo lovu svoju drugu uzastopnu konstruktorsku titulu. I dok se u momčadi iz Milton Keynesa vozači bore između sebe i ostvaruju četiri dvostruke pobjede u prvih pet utrka sezone, u Mercedesu smišljaju način kako će im se približiti.

Nakon što su shvatili da je njihov koncept bolida pogrešan, počeli su raditi na nadogradnjama za svoj W14 bolid, a promjene će se raditi na ovjesu kako bi se bolid učinio lakšim za upravljanje. No, unatoč dugo najavljivanim nadogradnjama, loptica se polako spušta na zemlju.

Iako promjene stižu na ovotjednu Veliku nagradu Emilije Romagne, George Russell napominje kako nadogradnje neće odmah omogućiti njihovom bolidu ogroman skok u performansama, već da će promjene napraviti dobru platformu za daljnji razvoj i izvlačenje performansi.

”Imola je novi vikend, imat ćemo neke promjene na bolidu. Nadam se da je to pozitivno. U kratkoročnom smislu, neće promijeniti svijet, ali nadam se da je to korak u pravom smjeru. Mislim da se ne smijemo previše uzbuđivati, trebamo se pokazati na stazi. Kada stignemo, moramo vidjeti kako nadogradnje funkcioniraju. Držimo fige da su sjajne, ali to ćemo saznati tek u petak ujutro”, rekao je Russell.

Iako je vikend u Miamiju počeo poprilično loše za momčad iz Brackleya s Hamiltonom eliminiranim u Q2 i Russellom koji je jedva ušao u top 10, ipak su uspjeli na kraju svoje bolide staviti na odlično četvrto, odnosno šesto mjesto. I ovdje zapravo Russell vidi problem s Mercedesovim bolidom, a to je da svaki vikend počinju s manjkom performansi i dodaje da ima prostora za poboljšanja.

”Mislim da je to vjerojatno zbog toga što je bolid trenutno prilično zahtjevan za vožnju. Imamo puno prostora za poboljšanja. Kao što sam rekao, znamo gdje se trenutno nalazimo”, rekao je Britanac.

Svi navijači Britanske momčadi jedva čekaju vidjeti što su u Mercedesu pripremili u pokušaju da se vrate u borbu za pobjede. Kvalifikacije za Veliku nagradu Emilije Romagne su nam na rasporedu u subotu u 16:00 sati te će nam zapravo pokazati realnu sliku onoga što nam je Mercedes pripremio.

Objava Russell o nadolazećim nadogradnjama: One neće promijeniti svijet pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Stjepan Feketija