Carlos Sainz nije u prevelikom šoku nakon što je Ferrari prošli tjedan objavio kako će Španjolca zamijeniti iduće godine sa sedmerostrukim svjetskim prvakom, Lewisom Hamiltonom.

Britanac će nakon ove sezone napustiti ‘srebrne strijele’ i otići u Maranello, gdje će sjesti u kokpit umjesto Sainza, koji će nakon četiri godine napustiti talijanskog konstruktora.

Sainz je razgovarao za Sky F1 u prvom intervjuu nakon što je saznao kako od iduće godine neće voziti za Ferrari. Istaknuo je kako se želi ove godine boriti za titulu s Ferrarijem, ako će bolid biti dovoljno dobar za pobjede.

“Miran sam. Ovo mi je zadnja godina i želim dati najbolje od sebe. Ako će biti prilike, neću odustati od borbe za titulu,” kOmentirao je Sainz.

“U redu sam, miran sam, radim na planovima za budućnost, ali i spremam se za ono što je ispred nas. A to je vrlo važna godina, moja zadnja s ovom ekipom, želim ju odraditi najbolje što mogu. pRIPREMAM SE S PLANOm i željom da dam sve od sebe.”

Tvrdi kako nije iznenađen zbog odluke jer mu je ionako sve ranije najavljeno.

“Razočaran? Znao sam i vidio stvari prije svih vas. Bio sam spreman na to,” sAINZ JE odgovorio spremno.

“Želim razmišljati jedino o ovoj sezoni. Moram biti u mojem najboljem izdanju radi Ferrarija. Ja sam vozač koji je svake godine sve snažniji, nisam nikad napravio korak unatrag, samo prema naprijed. Još uvijek rastem. Ove godine napunit ću 30 godina, ali osjećam se snažnije i motiviranije nego ikad. Znam moju vrijednost kao vozača i znam da su u budućnosti ispred mene dobre stvari.”

Priznao je kako su okolnosti oko njegovog odlaska iz Ferrarija čudne.

“Ovo nije najnormalniji način za krenuti u novu sezonu, ali čim stavim kacigu u Bahreinu i izađem na stazu, možete biti uvjereni kako ću razmišljati samo o tome kako mogu biti brži. Ako ću imati šansu biti svjetski prvak, pokušat ću je iskoristiti,” zaključio je Španjolac.

Sainz je za Ferrari odvezao 65 utrka u kojima je ostvario dvije pobjede, pet pole positiona i 16 postolja.

Objava Sainz: Bio sam spreman, znao sam za to prije vas… pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić