Na startnom gridu nedjeljne utrke za Veliku nagradu Belgije, Max Verstappen bit će pomaknut pet mjesta unatrag u odnosu na svoj rezultat kvalifikacija. Kazna dolazi kao posljedica promjene mjenjača na njegovom bolidu.

Momčad Red Bulla potvrdila je u petak ujutro da će ovoga vikenda u bolid Maxa Verstappena staviti petu mjenjačku kutiju u ovoj sezoni. Pravila Formule 1 nalažu da svaki vozač tijekom sezone može koristiti četiri mjenjača, a svako prekoračenje tog ograničenja rezultira kaznom.

U Belgiji ove godine imamo sprint vikend, tako da se kvalifikacije za Grand Prix utrku voze u petak. Rezultatu koji Verstappen ostvari danas poslijepodne pridodat će se još pet mjesta prilikom slaganja startnog grida za nedjeljnu utrku.

Inače, Max se ove sezone često znao žaliti na probleme prilikom mijenjanja brzina, no nije potvrđeno je li to zapravo razlog korištenju većeg broja mjenjačkih kutija. U isto vrijeme, logično je da su u Red Bullu odlučili prihvatiti ovu kaznu baš na stazi Spa, budući da ista nudi mnogo prilika za pretjecanja pa Verstappenu u utrci ne bi trebalo biti preteško nadoknaditi tih pet mjesta.

Prošle je godine imao još veću kaznu u Belgiji, startao je s 14. mjesta, pa na kraju suvereno došao do pobjede.

Objava Verstappenu kazna na VN Belgije zbog promjene mjenjača pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak