Vozač Ferrarija Carlos Sainz osjećao je kako je utrka za Veliku nagradu Singapura bila pod kontrolom dok je prkosio napadima McLarenovog Landa Norrisa i prijetnjama nadolazećeg Mercedesa, te postao prvi vozač izvan Red Bulla koji je pobijedio ove sezone.

Španjolac je vodio svaki od 62 kruga pod svjetlima na stazi Marina Bay, odradivši savršenu taktičku vožnju da pretvori prvu startnu poziciju u svoju drugu pobjedu u karijeri.

Na zastarjelim tvrdim gumama, Sainz je držao kolegu Norrisa na dovoljnoj distanci u posljednjim krugovima utrke dok su ih George Russell i Lewis Hamilton napadali sa svježijim medium gumama.

No, unatoč velikom pritisku, Sainz je nakon utrke rekao da je bio uvjeren u kontroliranu Ferrarijevu pobjedu, prvu od Austrije u srpnju 2022.

“Da budem iskren, osjećao sam se pod kontrolom. Uvijek sam osjećao kao da imam prostor za pojačati tempo i da učinim što god želim.”

“Neću lagati, pod pritiskom si i očito si vrlo blizu da napraviš bilo kakvu grešku, ali osjećao sam se pod kontrolom.”

Sainz je objasnio da mu je izlazak sigurnosnog automobila nakon što je Logan Sargeant u 19. krugu napravio nered na stazi s oštećenim krilom, otežao život jer je morao produžiti vožnju na tvrdoj komponenti guma.

Nakon što je u početku kontrolirao Russella, Sainz je morao ubrzati nakon što su i Russell i Hamilton otišli po toliko željeni medium za vrijeme virtualnog sigurnosnog automobila kada je Estebana Ocona izdao njegov Alpine.

Mercedes je uživao u jasnoj prednosti prema kraju utrke, ali Russell nije uspio prijeći Norrisa, prije nego što je dodirnuo zid u posljednjem krugu i zaletio se u barijere.

“Znao sam da će to biti dugo vrijeme na hardu. Morao sam zadržati Georgea kako mu ne bih dao ranu priliku za sigurnosni automobil i to je savršeno funkcioniralo.”

“Bilo je prilično tijesno na kraju. Ali, dali smo Landu malo DRS-a da mu pomogne i onda smo na kraju stigli do prve pozicije.”

Objava Sainz: Sve je bilo pod kontrolom pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic