Logan Sargeant istakao je kako vjeruje svojim sposobnsotima kao vozač, dok se priprema za svoj naredni korak u karijeri, a to je dolazak na F1 grid, kao vozač Williamsa.

Sargeant je osigurao svoje unaprjeđenje u F1 s Williamsom nakon sezone 2022 u kategoriji F2 u kojoj je osvojio dva pole positiona, dvije pobjede i dva postolja, što je bilo dovoljno za četvrto mjesto u poretku vozača.

Nakon veoma radne zime u kojoj se pripremao za novu sezonu 22-godišnji Sargeant prisustvovao je predstavljanju Williamsovog vizualnog identiteta za novu sezonu. Na eventu odgovorio je na pitanja novinara koja su se odnosila na njegove karakteristike kao osobe ali i vozača i kako bi sam sebe predstavio fanovima.

“Mislim da se mogu predstaviti kao osoba koja se mnogo žrtvuje i koja mnogo radi. Preselio sam u Europu dok sam bio jako mlad kako bih ostvario ovaj uspjeh. Bez da ulazim u mnogo detalja, mogu reći da sam dao jako puno za ovu priliku i mislim da sam imao jako kvalitetnu juniorsku karijeru.“

“Nadam se da sam u svakom aspektu jak po malo, ali osjećam da su kvalifikacije moja najveća snaga. Uvijek su mi bile najdraži dio vikenda, jer tu imate svježe pneumatike, lagan bolid i jednostavno dajete svoj maksimum.“

Logan Sargeant

Kada su u pitanju očekivanja pred debitantsku sezonu Sargeant nije želio otkrivati specifične ciljeve i naglasio je da je željan naučiti što više može i podići svoje performanse do razine kada može izvući maksimum iz bolida.

Logan Sargeant je prvi američki vozač u F1 još od 2015-te godine, i možemo zasigurno reći da moći dosta toga naučiti od svoga iskusnijeg kolege Alexandera Albona s kojim će imati zadatak odvojiti tim s dna poretka konstruktora.

Objava Sargeant: Kvalifikacije su mi najveća snaga pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić