Vijest koja je još prije 24 sata izgledala potpuno nezamislivo, sada je dobila i službenu potvrdu. Lewis Hamilton još će samo ove godine voziti za Mercedes, a onda će 2025. preseliti u redove Ferrarija.

Ferrari je prošloga tjedna objavio kako je produljio ugovor Charlesa Leclerca, a javnost je nakon toga očekivala kako bi se slično moglo dogoditi i s ugovorom Carlosa Sainza, međutim talijanska je momčad priredila veliko iznenađenje svojim navijačima, ali i ljubiteljima Formule 1 općenito.

Momčadski kolega Charlesa Leclerca u 2025. godini bit će Lewis Hamilton!

Ova vijest dolazi kao veliko iznenađenje, ponajviše zbog činjenice da je tijekom prošle sezone objavljeno kako su se Hamilton i Mercedes dogovorili oko dvogodišnjeg ugovora, koji bi vezao sedmerostrukog prvaka svijeta do kraja 2025. godine. Sada je jasno kako je u tom ugovoru postojala i određena opcija prema kojoj Lewis može otići ranije, što će se naposljetku i dogoditi.

Hamiltona se i u prošlosti nekoliko puta povezivalo s Ferrarijem. Izjavio je u prošlosti kako je san svakog vozača voziti za momčad iz Maranella, no taj se san u njegovom slučaju ranije nije ostvario. Nitko nije mogao očekivati da bi se sada nešto moglo promijeniti u tom kontekstu te bi mnogi stavili ‘ruku u vatru’ da će Lewis završiti F1 karijeru s Mercedesom, ali još smo jednom dobili potvrdu kako se stvari brzo mijenjaju u svijetu sporta. Vlasnik 103 Grand Prix pobjede i 104 pole positiona u Formuli 1 iduće će godine nositi crveno trkaće odijelo.

Mercedes je ranije tijekom četvrtka sazvao izvanredni sastanak u svojoj bazi u Brackleyju, na kojem je osoblje informirano o razvoju događaja. Iako je prvotno bilo najavljeno da će sastanak osobno voditi šef momčadi Toto Wolff, on nije bio u Brackleyju, već se zaposlenicima obratio video pozivom. Sastanak je bio vrlo kratak i trajao je otprilike desetak minuta, kako prenosi Sky Sports F1. Tijekom večeri cijela je priča konačno dobila službenu potvrdu:

Nema nikakve sumnje da će Hamiltonov prelazak u Ferrari utjecati na budućnost većeg broja vozača. Carlos Sainz najlošije je prošao jer je izgubio svoje mjesto u talijanskoj momčadi i tek treba vidjeti kojim će pravcem njegova karijera krenuti nakon današnje objave. Također, Hamiltonov odlazak otvara vrlo poželjno mjesto u Mercedesu, koje bi mnogi vozači rado popunili. Bit će vrlo zanimljivo vidjeti koga će Mercedes angažirati kao Hamiltonova nasljednika. U isto vrijeme, Georgeu Russellu sada se nudi uloga prve violine u orkestru Srebrnih strijela.

Nova sezona počinje za nešto više od mjesec dana, a bit će jako zanimljivo pratiti dinamiku odnosa u Mercedesu i Ferrariju, imajući u vidu kakve će se promjene dogoditi za godinu dana.

Objava SLUŽBENO: Lewis Hamilton napušta Mercedes na kraju 2024. pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak