Logan Sargeant utrkivat će se za Williams u narednoj sezoni Formule 1. Williams je potvrdio kako će se 21-godišnji Amerikanac rođen u Floridi pridružiti legendarnoj ekipi u narednoj godini uz uvjet da skupi dovoljno bodova za FIA-inu superlicencu do kraja F2 sezone.

“Da, mislimo da je spreman za utrkivanje. Uz uvjet da skupi dovoljno bodova za superlicencu nakon Abu Dhabija, bit će naš drugi vozač iduće godine.”

Šef Williamsa Jost Capito

Sargeant je trenutno na trećem mjestu u poretku Formule 2 iza Theoa Pourchairea i Felipea Drugovicha. Mladom vozaču potrebno je minimalno peto mjesto u prvenstvu kako bi osigurao dovoljno bodova za superlicencu, ili šesto mjesto ako zaradi i dodatna dva boda za odrađenu sezonu bez kaznenih bodova.

“Imao je jednu sezonu u F2, a meni se sviđa ideja da se mladi vozači što prije ubace u Formulu 1. Bolidi iz nižih serija nisu usporedivi s bolidima Formule 1, a mi ga što prije želimo vidjeti u F1 bolidu kako bi otkrili je li sposoban ostati u Formuli 1 dugo vremena, što mi vjerujemo da jest.”

Jost Capito

Objava SLUŽBENO: Logan Sargeant u Williams ako dobije FIA superlicencu! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić