Dvostruki svjetski prvak Max Verstappen odvozio je najbrže vrijeme na trećem slobodnom treningu u SAD-u. Uoči devetnaestih kvalifikacija u ovoj sezoni Verstappen uzima najbrže vrijeme posljednjeg treninga s krugom od 1:35.825s. Drugi najbrži bio je Charles Leclerc u Ferrariju s tri desetinke zaostatka.

Monegažanin je bio najbrži u drugom slobodnom treningu nakon što je propustio prvi, a zamalo mu je odmaknula i nova prva pozicija na slobodnom treningu. Samo tisućinka dijelila je Verstappena i Leclerca sve dok Nizozemac nije odvozio najbrži krug na samom kraju treninga.

Na trećem mjestu završio je Carlos Sainz, koji je bio najbrži vozač na prvom treningu. Četvrto mjesto zauzima Sergio Perez, koji će u sutrašnjoj utrci odslužiti grid kaznu, kao i Leclerc te Fernando Alonso i Zhou Guanyu.

Peti je Lewis Hamilton u Mercedesu s malo više od pola sekunde zaostatka za Verstappenom, a na šestom mjestu završio je Fernando Alonso.

Uskoro opširnije…

TIJEK TRENINGA

U 21 sat po srednjoeuropskom vremenu započeo je treći i posljednji slobodni trening u SAD-u. Podsjetimo, u oba treninga dominirao je Ferrari. Carlos Sainz imao je najbrže vrijeme na prvom slobodnom treningu, dok je u drugom treningu najbrži bio Charles Leclerc, koji je pak preskočio prvi trening kako bi oslobodio mjesto Robertu Schwartzmanu.

Na stazu su najprije izašli Zhou i Bottas. Kinez u sutrašnjoj utrci ima i pet mjesta kazne na gridu nakon što je promijenio ICE u bolidu. Prva vremena postavljaju vozači Alfe Romeo, ali što se tiče konkretnih vremena, to je najprije pripalo Sergiju Perezu s krugom od 1:37.613s.

Ipak, Meksikanac se nije dugo zadržao na vrhu poretka. Charles Leclerc brzo postavlja krug od 1:37.471s, a novopečeni dvostruki svjetski prvak, Max Verstappen, zauzima drugo mjesto sa šest stotinki zaostatka.

U međuvremenu, problemi za Micka Schumachera na stazi. Nijemac je otišao široko izvan staze, a s malo muke stiže do boksa.

Uskoro se nižu nova najbrža vremena, a glavni su akteri ponovno Perez, Leclerc i Verstappen. Meksikanac spušta najbrži krug sesije na 1:37.338s, Leclerc je bio brži, a Verstappen onda postavlja vrijeme od 1:36.706s. Uskoro se Leclerc i Sainz približavaju najbržem vremenu Verstappena, Monegažanin je stigao na samo 0.06 sekundi zaostatka.

Ricciardo se, za to vrijeme, požalio na kočnice. Ipak, dobio je odgovor kojemu se vjerojatno nije nadao; McLaren tvrdi da podatci pokazuju da je s kočnicama sve normalno. S druge strane, Australac ima drugačiji osjećaj.

U najbržih deset vozača nakon pola sata treninga nalaze se oba vozača Red Bulla, Ferrarija, Alpinea, Aston Martina i Mercedesa. Pet konstruktora, deset vozača.

Treći trening za sada pokazuje da su medium gume kvalitetnije od softa, ponajprije zbog visoke degradacije. Vrijedi istaknuti i da je krug po teksaškoj stazi prilično dug, tako da to sigurno pridonosi degradaciji guma.

George Russell započinjao je svoj brzi krug, ali imao je loš izlazak iz prvog zavoja. Otišao je preširoko, ali uskoro bilježi šesto najbrže vrijeme treninga.

Objava Verstappen prekida dominaciju Ferrarija na trećem treningu u SAD-u! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić