Uoči početka trećeg i posljednjeg slobodnog treninga u Suzuki, momčad AlphaTaurija je na svojim službenim stranicama objavila kako će sljedeće godine zadržati vozačku postavu koju trenutno ima ‘na papiru’ – Yuki Tsunoda i Daniel Ricciardo.

Za Yukija se špekuliralo uoči početka vikenda da će zbog Hondine potpore upravo na njegovoj domaćoj utrci biti potvrđen i za sljedeću godinu, a Red Bull – AlphaTauri se odlučio pružiti priliku povratniku Ricciardu kako bi tijekom cijele sezone pokazao je li spreman za povratak u sam vrh.

Franz Tost, aktualni šef momčadi AlphaTaurija, je izjavio kako je iznimno sretan što će momčad u sljedećoj godini imati istu vozačku postavu koja će, po njemu, biti vrlo kompetitivna.

”Sljedeće godine nas ne očekuje nikakva velika promjena tehničkih pravila pa je bilo logično zadržati trenutnu vozačku postavu. Jako sam zadovoljan s onime što je Yuki pokazao unazad dvije i pol godine, a u Danielu smo dobili vozača s ogromnim iskustvom s kojim ćemo imati jedan od kompetitivnijih vozačkih parova na gridu.”

”Peter i Laurent će imati sjajan vozački dvojac na raspolaganju dogodine kako bi u sezonu krenuli u pravom smjeru. Što se tiče Liama, koji je oduševio sve do sada, on će zasigurno biti od velike pomoći ekipi kao rezervni i razvojni vozač, a ne sumnjam da će u budućnosti biti dio stalne vozačke postave,” rekao je Tost.

Tsunoda i Ricciardo su u svojim kratkim izjava izrazili zadovoljstvo produženjem suradnje za sljedeću godinu.

”Jako sam sretan što ću ostati dio momčadi AlphaTauri u 2024. Jedva čekam nastavak ove i početak sljedeće sezone koju ću voziti s Danielom čemu se posebno veselim. Zahvalan sam Red Bullu i Hondi na povjerenju te se nadam da ću isto opravdati,” rekao je Tsunoda.

”Veselim se nastavku suradnje s momčadi i s Yukijem sljedeće godine kako bi nastavili ovaj put kojeg smo započeli nedavno. Znamo da imamo puno posla pred nama, ali znamo da idemo u pravom smjeru te jedva čekam 2024.!” zaključio je Ricciardo.

Iz Red Bulla je potvrđeno kako će Liam Lawson biti dio njihovih momčadi na svakoj utrci dogodine u ulozi rezervnog vozača, a očekuje se da bude i prva zamjena u slučaju da Sergio Perez izgubi mjesto u Red Bullu. Ovom objavom je posložena i pretposljednja ‘kockica’ na startnom gridu za sljedeću godinu, a jedina nepoznanica je tko će biti momčadski kolega Alexu Albonu u Williamsu.

Objava SLUŽBENO: Yuki Tsunoda i Daniel Ricciardo potvrđeni vozači za AlphaTauri u 2024.! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: fermen