Ricciardo nastavlja svoj oporavak nakon operacije zbog puknuća metakarpalne kosti lijeve ruke, pružajući rezervnom vozaču Red Bulla, Liamu Lawsonu priliku da ostavi dobar dojam.

Daniel Ricciardo vjerojatno neće biti spreman za Veliku nagradu Katra kako su se nadali u AlphaTauriju. Naime, Australac je ‘izvan pogona’ nakon nesreće tijekom treninga u Zandvoortu. Završio je na operaciji u Barceloni, od kada je u procesu oporavka.

Nastup na Velikoj nagradi Italije nije dolazio u obzir i ubrzo je postalo jasno da će utrke u Singapuru i Japanu ipak doći malo prebrzo da bi se Australac oporavio. Velika nagrada Katara, koja se održava od 6. do 8. listopada, projicirana je kao realan cilj za Ricciardov povratak.

Međutim, iako AlphaTauri tvrdi da oporavak ide dobro. Odluka o tome hoće li ili neće Australac nastupiti na stazi Lusail International Circuit u Kataru bit će donesena u zadnji tren, kako bi mu se pružilo više vremena za potpuni oporavak.

Jonathan Eddolls, šef inženjerstva u AlphaTauriju, objasnio je da momčad ima program simulatora planiran za Ricciarda kako bi se procijenila pokretljivost i eventualni preostali efekti nesreće na njegovoj ruci.

”Još uvijek prolazi kroz fazu oporavka. Još uvijek razgovaramo o neodređenom razdoblju, pa ne bismo postavljali cilj. Oporavak ide dobro. Imamo planiran neki rad na simulatoru prije nego se vrati.”

”Mislim da i s naše i njegove strane nema žurbe za ranim povratkom. Najgore što bi se moglo dogoditi je da se vrati prije nego što je ozljeda pravilno zacijelila i izazove bilo kakve probleme.”

”Simulator je vrlo dobar prikaz bolida, svih opterećenja i slično. Mislim da će konačna odluka vjerojatno doći od njega, a ne od nas.”

”On će znati bolje od svih nas kako je s boli i kako ide oporavak. Ne stavljamo ga pod pritisak da se vrati. Trenutno imamo bazen od tri dobra vozača, pa nema velike žurbe. Fokus je na tome da se potpuno oporavi, tako da kada se vrati, to neće biti ni tema o kojoj se raspravlja”

Jonathan Eddolls, šef inženjeringa u AlphaTauriju

Lawson je na Velikoj nagradi Singapura postao 350. vozač u povijesti koji je osvojio bodove na Svjetskom prvenstvu Formule 1.

Novozelanđanin će zamijeniti ozlijeđenog Ricciarda u Katru ako Australac neće biti spreman za taj vikend. Završnica njegove sezone u japanskoj Super Formula seriji, koja uključuje dvije završne utrke, još je daleko, što znači da nema rizika da će propustiti priliku za borbu za naslov ako bude potreban u Formuli 1.

Eddolls je komentirao kako je Novozelanđanin impresionirao odličnim početkom karijere u Formuli 1.

”Brzo se prilagodio brzini. Yuki ga i dalje nadmašuje, što je potpuno očekivano s obzirom na iskustvo. Ali mislim da je činjenica da je ušao u Q3, brzo je osvojio bodove u bolidu koji nije najkonkurentniji i ponekad je težak za vožnju.”

”Prema onome što vidimo u usporedbi s nekim našim prethodnim vozačima, on je tu i ima potencijala.”

”Vjerujem da svi s nestrpljenjem očekujemo odraditi više utrka s njim u međuvremenu, dok čekamo da se Daniel oporavi”, rekao je Eddolls.

Objava Nova prilika za Lawsona? Ricciardo upitan za VN Katra pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Stjepan Feketija