Vrlo često izložen kritikama, Lance Stroll u zadnje vrijeme radi dobre stvari kako bi primirio svoje brojne kritičare. Nakon petog mjesta u Brazilu, isti je rezultat zabilježio i u Las Vegasu.

Vikend u Nevadi nije išao posebno dobro za Lancea Strolla, sve do početka utrke. Ranije je pokupio kaznu od pet mjesta na startu jer je na treningu pretjecao pod žutim zastavama, tako da je držao slabu 19. poziciju kad su se ugasila svjetla na inauguralnoj VN Las Vegasa.

Međutim, tada mu se otvorilo. Mnogi su vozači imali probleme u prvom zavoju, a Lance je to dobro iskoristio i već se u prvom krugu našao u prvih deset. Kasnije je dobro odrađivao utrku, a uz izvrsnu strategiju Aston Martina, stigao je na koncu do petog mjesta. Ciljem je zapravo prošao šesti, ali kazna za Georgea Russella gurnula ga je jedno mjesto naprijed.

“Utrka je krenula u našem smjeru od prvog kruga. Strategija je bila odlična i odličan povratak. Osjećaj u bolidu danas je bio dobar i mogao sam voziti dobrom brzinom kroz cijelu utrku.”

“Bila je zabavna utrka. Zaradio sam deset pozicija u prvom zavoju jer je jako puno drugih vozača otišlo široko. Probio sam se s 19. na deveto mjesto i odmah sam osjetio da se imam za što boriti. Iz tog gledišta, bili smo u dobrom položaju i napadali smo kroz utrku s brzim bolidom. Donijeli smo dobre strateške odluke, pozvali oba bolida u boks tijekom sigurnosnog automobila, a ja sam nakon toga uspio proći nekoliko bolida i osigurati petu poziciju. Staza je bila odlična za utrkivanje i drago mi je da smo mogli napraviti dobar show za navijače”, rekao je Lance.

Fernando Alonso također je imao sadržajnu utrku, ali s nešto lošijim ishodom. On je bio jedan od tih vozača koji su imali probleme u prvom zavoju. Našao se pri dnu poretka, borio se tijekom utrke s većim brojem suparnika pa na koncu upisao deveto mjesto.

“Mislio sam da je gotovo nakon onoga u prvom zavoju, ali zahvaljujući izlasku sigurnosnog automobila, priključio sam se grupi na začelju i mogli smo se utrkivati te osvojiti bodove. Lance je ostvario odličan rezultat i to nam daje dobru energiju pred zadnju utrku”, komentirao je Alonso.

Zadnja utrka sezone za Aston Martin neće biti nevažna. Dobrim rezultatima u Brazilu i Las Vegasu društvo iz Silverstonea došlo je na samo 11 bodova zaostatka za McLarenom pa možda osvajanje četvrtog mjesta nije nemoguće, kao što se činilo prije nekoliko tjedana kad je McLaren briljirao, a Aston Martin bio u problemima svih vrsta.

“Da, mislili smo da je ta borba gotova, a sada smo osvojili više bodova od njih na zadnjih par utrka. Možda nam to daje malu nadu za Abu Dhabi. Pokušat ćemo najbolje odraditi svoju utrku pa kako god bude na kraju, prihvatit ćemo to”, kaže Fernando.

Aktivna je i borba za četvrto mjesto među vozačima. Alonso i Sainz imaju po 200 bodova, Norris 195, a Leclerc 188.

Objava Stroll: Krenulo je u našem smjeru od prvog kruga pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak