Lance Stroll je jedan od junaka s početka nove sezone Formule 1. Kanadski vozač je usprkos teškim ozljedama uspio prvu utrku u Bahreinu završiti na impresivnom šestom mjestu. Kao što je već svima poznato, Stroll je netom prije predsezonskog testiranja pao s bicikla i slomio oba ručna zgloba, kao i nožni palac.

Strollov oporavak ipak ide bolje od planiranog jer je po nekim početnim prognozama trebao pauzirati do utrke u Australiji. Zahvaljujući naporima liječnika i umetanju vijaka u jedan od slomljenih zglobova, Lance je uspio odvesti 57 krugova u Bahreinu samo 12 dana nakon nesreće, što se s pravom može smatrati čudom moderne medicine. Ipak, Stroll i dalje osjeća posljedice biciklističke nesreće.

“Svaki danom se osjećam sve bolje”, rekao je Lance u četvrtak u Saudijskoj Arabiji i osvrnuo se na proces oporavka: “Mislim da je najgori dio iza mene. Još uvijek nisam na 100%, potrebno je nešto vremena da te ozljede zacijele, ali definitivno se osjećam puno bolje nego prije 10 dana.”

Lance je dobro raspoložen prije nadolazeće Velike nagrade Saudijske Arabije, pa se tako našalio da je šesto mjesto u Bahreinu bilo vrijedno boli koju je prolazio kroz prvu utrku. Ipak, najveći razlog za dobro raspoloženje je iznimno konkurentan bolid AMR 23. Kanađanin, koji je propustio cijelo predsezonsko testiranje, uhvatio je solidan broj bodova za Aston Martin i smatra da je uspio pohvatati ponašanje samog bolida. Otegotna okolnost, osim već spomenute ozljede, bili su i tehnički problemi zbog kojih Stroll na treninzima nije isprobao tvrde gume, međutim navedeno mu očito nije predstavljalo problem u utrci, gdje je rutinski odvozio stint na C1 gumama.

“Nije idealno propustiti testiranje, ali kroz trkaći vikend sam kroz svaki krug uspio uhvatiti sve više iskustva u samom bolidu. Kroz cijeli vikend sam učio sve više o bolidu do same utrke, u kojoj sam prvi put bio na C1 gumama, ali sam se uspio prilagoditi.”

“Jednostavno je bilo dobro iskustvo biti u bolidu tijekom vikenda te sam bio sretan što sam uhvatio vremena da pohvatam reakcije bolida. Svakim krugom u Bahreinu postao sam sve opušteniji i veselim se nadolazećem vikendu”, u vedrim tonovima završio je Stroll.

Staza u Džedi predstavlja izazov kako za vozače, tako i za momčadi, pa ostaje vidjeti hoće li Kanađanin i njegov bolid uspjeti svladati brze zavoje bez ikakvih većih problema. Najveći konkurenti momčadi iz Silverstonea, Ferrari i Mercedes, zasigurno neće sjediti prekriženih ruku, pa možemo očekivati pomake u odnosu na Bahrein. Hoće li Aston Martin uspjeti održati korak s navedenim momčadima, saznat ćemo već ovaj vikend kad se održava Velika nagrada Saudijske Arabije.

Objava Stroll: Osjećam se bolje, ali nisam se još u potpunosti oporavio pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marijan Presečki