Održane su prve tri utrke u Svjetskom prvenstvu Formule 1 2022., a branitelj naslova dvaput je morao odustati zbog tehničkog kvara. Nije preveliko iznenađenje da je frustriran takvim ulaskom u sezonu.

Max Verstappen bio je na dobrom putu prema osvajanju druge pozicije na Velikoj nagradi Australije, ali pojavio se kvar na njegovom Red Bullu i morao je odustati. Vrlo slična situacija onoj s otvaranja sezone u Bahreinu.

Dvaput je ostao bez 18 bodova koji su mu bili nadohvat ruke, a sada u prvenstvu kasni čak 46 bodova za vodećim Charlesom Leclercom. Prvenstvo je dugo i ostaje još 20 utrka za odvoziti, ali Nizozemac u ovom trenutku baš ne zrači optimizmom.

“S obzirom na to da samo već u tolikom zaostatku u prvenstvu, mislim da je 46 bodova, od sada trebamo biti ispred. Trebamo biti brži, što nismo u ovom trenutku. Trebamo biti pouzdani, što također nismo. Puno je stvari na kojima trebamo raditi”, rekao je Verstappen.

“Na pitanje kakve su mu šanse za obranu naslova prvaka, odgovorio je: “Uopće ne razmišljam o tome. U ovom trenutku, nemam razloga vjerovati u to.”

U prvenstvu je Max trenutno na šestom mjestu. Ima 25 bodova zahvaljujući pobjedi u Saudijskoj Arabiji, a osim Leclerca, ispred njega su George Russell, Carlos Sainz, Sergio Perez i Lewis Hamilton.

Štete koju su prouzročila dva odustajanja svjestan je i šef momčadi Christian Horner, no on diplomatski ipak izražava vjeru u bolje sutra.

“Totalno su razumljive Maxove frustracije. Stvarno je bilo razočaravajuće ne završiti utrku, no on zna da smo u ovome kao momčad. Oporavit ćemo se i siguran sam da će on opet biti jak u Imoli.”

“Odradili smo samo 10 posto prvenstva. Mislim da je još ogroman dio pred nama, a ohrabrujuća je stvar da imamo bazu u našem brzom bolidu. Radije bih popravljao brzi bolid pa da on postane pouzdan, nego pokušavao spori bolid učiniti brzim”, poručio je Horner.

Objava Verstappen: Trenutno nemam razloga vjerovati u obranu naslova pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak