Kvalifikacije za VN Singapura obilježila je teška nesreća Lancea Strolla. Kanađanin je dao svoje viđenje te situacije i objasnio što je po njemu dovelo do tog udesa, zbog kojega će naposljetku propustiti nedjeljnu utrku…

U samoj završnici prvog dijela kvalifikacija gotovo su svi vozači jurili stazom Marina Bay u potrazi za krugom koji će ih odvesti dalje, no onda se dogodio prekid zbog vrlo teške nesreće Lancea Strolla. Na uličnim stazama nesreće su česta pojava jer vas i najmanja greška vodi u zaštitnu ogradu, no u Singapuru vjerojatno ne biste posljednji zavoj naveli kao mjesto na kojem se može očekivati ovakav udes.

Stroll je malo ‘zajahao’ pasicu, izgubio kontrolu nad bolidom i onda odletio u zaštitnu ogradu, od koje se odbio natrag na stazu. I dok je bolid Aston Martina bio sasvim uništen, vozač je srećom prošao bez ozljeda. Također, dobro je sve prošlo pa na njega nije naletio netko od vozača koji su bili iza njega.

“Nismo poboljšavali rezultat u tom posljednjem krugu, nakon što mi je izlazni krug bio stvarno loš. Imao sam jako puno prometa, a ostali su se momci trudili doći do startno-ciljne linije prije isteka vremena. Prethodno smo zaustavljeni na vaganju, što nas je ona bacilo na kraj reda. Morao sam proći jako puno bolida da bih uopće započeo brzi krug prije kraja sesije.”

“Započeo sam krug dvije sekunde iza jednoga od Alpinea, što nije bilo idealno za aerodinamiku. U takvoj situaciji, ovdje jako gubite na potisnoj sili, posebno zbog zidova sa strane. Nisam popravljao vremena da bih prošao u Q2, tako da sam uletio u zadnji zavoj pokušavajući nešto nadoknaditi, a to i nije bilo izvedivo. Dogodilo se brzo, ali znam zašto sam se razbio. Zato što nisam bio dovoljno brz da prođem dalje.”

“Provjeravao sam je li sve u redu s mojim tijelom, to je bila glavna stvar. Kad sam shvatio da je sve dobro, jednostavno sam se osjećao us**no jer smo imali tako lošu sesiju, a stvari već neko vrijeme idu loše. Kvalifikacije nam jednostavno nisu išle sa svim lošim izlaznim krugovima, prometom, lošom pripremom guma. Ovdje, kad se sve to nakupi, nađete se u negativnom vrtlogu. A rezultat toga bila je nesreća”, rekao je Stroll.

Iako prilikom nesreće nije došlo do nekakvih ozljeda, momčad je objavila da Stroll neće voziti nedjeljnu utrku. Lance se ipak osjeća pomalo natučeno od žestokog udarca, a popravak bolida zahtjeva prilično puno vremena, stoga Kanađanina danas nećemo vidjeti na startu.

“Nakon Lanceove nesreće u kvalifikacijama za VN Singapura, Lance i Aston Martin zajednički su odlučili da on neće sudjelovati u današnjoj utrci. Momčad čeka golemi posao popravka bolida, a Lance je i dalje natučen od tako žestokog udarca. Lanceov fokus sada se preusmjerava na potpuni oporavak uoči VN Japana”, stoji u priopćenju momčadi.

Novi je ovo udarac za Aston Martin, koji iz vikenda u vikend gubi od Ferrarija i Mercedesa u borbi za drugo mjesto konstruktorskog poretka. Bolid u odnosu na konkurenciju nije onako moćan kao na početku sezone, tako da niti Fernando Alonso ne uspijeva redovito pobjeđivati rivale. Lance je pak u evidentnoj krizi forme i rezultata te mu je nasušno potreban jedan dobar rezultat da bi vratio samopouzdanje.

Objava Stroll propušta utrku u Singapuru: Razbio sam se jer nisam bio dovoljno brz da prođem dalje pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak