Estonac već dugo čeka na pobjedu u Svjetskom rally prvenstvu. Može li do nje posljednjeg dana Croatia Rallyja?

Ott Tänak osvojio je naslov svjetskog prvaka u rallyju 2019. godine s Toyotom, a onda prešao u redove Hyundaija. Osvojio je potom treće i peto mjesto u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva.

Nije mu ni ova sezona krenula dobro. Nakon prva dva natjecanja u Monte Carlu i Švedskoj ima samo pet bodova i drži 11. poziciju u poretku. Definitivno, najbolji nastup do sada u 2022. proživljava u Hrvatskoj, gdje nakon prva dva dana drži drugo mjesto i još uvijek ima priliku napasti vodećeg Kallea Rovanperu. U nedjelju se voze četiri brzinska ispita, a razlika je 19,9 sekundi.

Vozač Hyundaija u subotu se korak po korak približavao vodećem, sve do posljednjeg brzinca dana, kad je Finac žestoko odgovorio.

“Da, to je bio propisan odgovor. Stvarno je odvozio dobro taj zadnji brzinac. Uvjeti su zapravo postali stvarno konstantni, posebno u drugom prolasku. Jasno, mi se tu još moramo popraviti. U ovom trenutku na to nisam mogao odgovoriti”, izjavio je Tänak.

U nedjelju se voze dva brzinska ispita, svaki dva puta. Vrlo rano posade će put Trakošćana, a onda u Kumrovec. Estonac smatra da će se pri prvom prolasku stvari riješiti.

“Znate da tu ima novih brzinaca sutra i prvi će prolaz definitivno biti odlučujući. Prvi brzinac nikad nismo vozili, a onda dolazi Power Stage, koji se vozi na vrlo nezgodnoj cesti. Ako nakon prvog prolaza uspijemo nadoknaditi nešto vremena, onda ćemo vidjeti”, kaže Ott.

Na pobjedu u Svjetskom prvenstvu čeka više od godinu dana. Lani je slavio na Arctic Rallyju koji se vozio prije dolaska u Hrvatsku.

“Definitivno želim prvo mjesto više nego drugo, ali vidjet ćemo. U ovom trenutku i oni će morati donekle riskirati. Ako smo blizu, ali ako je razlika velika, onda bi bilo pretjerano kockati se”, poručio je vozač Hyundaija.

Naslovna fotografija: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Objava Tänak: Jutarnji će prolaz brzincima biti odlučujući pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak