Lance Stroll je odlično započeo proteklu utrku u Saudijskoj Arabiji, ali u 16. krugu bio je prisiljen odustati zbog kvara na bolidu. Do tog trenutka, Stroll je bio u konkurenciji za dobar plasman, s obzirom na to da je većinu utrke do odustajanja proveo na visokom četvrtom mjestu.

Kanađanin, kojem je predsezonu i otvaranje sezone obilježila nesreća na biciklu, u kojoj je pretrpio lomove oba ručna zgloba i nožnog palca, zbilja nema sreće proteklih tjedana. Nakon solidne predstave u Bahreinu, gdje je završio šesti, u Džedi je Stroll nakon odličnog petog mjesta u kvalifikacijama već u prvom krugu utrke napravio najbolji potez cijelog vikenda.

U zavoju broj 13, Lance je s vanjske strane prestigao Carlosa Sainza u Ferrariju i nakon toga držao već spomenuto četvrto mjesto, sve do kvara na bolidu. Stroll se nakon utrke osvrnuo na odustajanje i na svoj nastup kroz vikend.

“Jednostavno smo gubili snagu svakim krugom, otprilike šest, sedam krugova smo gubili po sekundu i pol te sam na kraju bio prisiljen odustati”, rekao je Stroll nakon utrke i dodao: “Iako su suci pored staze gasili vatru na kočnicama, primijetio sam da je nešto dima izlazilo i iz motora.”

“Bilo je razočaravajuće odustati nakon tako obećavajućeg vikenda. Imao sam sjajan start i stvarno sam uživao pretječući Sainza s vanjske strane trinaestog zavoja. Ovo nije rezultat koji smo željeli, ali napuštamo Saudijsku Arabiju znajući da imamo vrlo konkurentan bolid i da ćemo se boriti sljedeći put u Australiji” zaključio je Stroll.

Na kvar Lanceovog bolida se osvrnuo i šef Aston Martina, Mike Krack, koji je rekao da u momčadi još nisu 100% sigurni koji je točno uzrok kvara. Krack, koji može biti zadovoljan trećim mjestom Fernanda Alonsa, ipak žali za propuštenom prilikom za osvajanje pristojnog broja bodova u slučaju Strollovog završetak utrke.

“Prava je šteta što je Lance bio prisiljen odustati zbog problema sa sustavom za povrat energije, a čiji se uzrok još uvijek istražuje, jer je imao jak tempo i sigurno bi osvojio velike bodove i u Džedi”, rekao je Krack.

Iako je momčad sjajno počela sezonu i trenutno drži drugo mjesto u poretku konstruktora s Mercedesom, postoje zabrinjavajuće okolnosti. Strollov momčadski kolega, Alonso, izjavio je pred kraj utrke kako osjeća probleme s motorom, a što nikako nije dobar znak za nastavak sezone. Ostaje za vidjeti hoće li problemi s pouzdanošću bolida staviti mrlju na zasad odličnu sezonu momčadi iz Silverstonea.

Objava U Aston Martinu još nisu u potpunosti otkrili razlog Strollovog odustajanja pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marijan Presečki