Iako je nedavno objavio da će na kraju godine napustiti Mercedes i preseliti u Ferrari, Lewis Hamilton kaže kako motivacije ne nedostaje uoči zadnjeg prvenstva u kojem će voziti za Srebrne strijele.

Mercedes je u srijedu prezentirao svoj bolid W15, bolid s kojim kreće u sezonu Svjetskog prvenstva Formule 1 2024. S obzirom na najavljeni i potvrđeni odlazak Lewisa Hamiltona na kraju ove godine, jasno je da će W15 biti posljednji bolid Mercedesa s kojim će se trofejni Britanac natjecati u Formuli 1.

I Hamilton i cijela momčad nadaju se da će taj bolid biti značajno bolji od svojih prethodnika. Malo je reći da W13 i W14 nisu ispunili očekivanja. Svojim vozačima zadavali su brojne glavobolje, a to se odrazilo i na rezultate Mercedesa.

“Naučeno tijekom prošle dvije godine pomoglo nam je da pronađemo smjer. Omogućilo nam je da nađemo svoju zvijezdu Sjevernjaču”, kaže Lewis. “I dalje ćemo morati raditi kako sezona bude odmicala, ali s kakvim ćemo se god izazovima susresti, učinit ćemo uzdignute glave, otvorena uma i marljivo ih rješavati.”

“Ako nemate bolid u kojem se osjećate ugodno, ne možete izvući maksimum njegovih performansi. Stabilniji, predvidljiviji bolid omogućit će nam da izvučemo potencijal, ne samo iz bolida, nego i nas kao vozača.”

Naravno, veliko je pitanje kako će se Hamiltonov odlazak u Ferrari odraziti na zbivanja u ovoj sezoni. Mercedesu je u interesu ostvarivanje što boljih rezultata, ali vjerojatno će se u određenom trenutku neke informacije držati podalje od Lewisovih ušiju, posebno u drugom dijelu sezone kad će se intenzivirati razvoj bolida za 2025.

Hamilton je u Mercedes došao 2013. godine i ispisao povijest osvajanjem šest naslova prvaka svijeta u proteklom desetljeću, a pomogao je svojoj momčadi u osvajanju osam konstruktorskih titula.

Iduće godine pridružit će se Charlesu Leclercu u Ferrariju, a bez obzira na skorašnji rastanak, kaže da nitko ne treba dovoditi u pitanje motivaciju Mercedesove ekipe.

“Ja znam za što je ova momčad sposobna. Izuzetno sam zahvalan na uloženom radu svake pojedine osobe u timu. Svaki put kad ste u tvornici, možete vidjeti tu čistu želju i odlučnost svih. Svi smo mega motivirani uoči sezone koja je pred nama i dat ćemo sve od sebe na tom putovanju”, poručio je Hamilton.

Inače, nakon predstavljanja, Hamilton i Russell odradili su i shakedown na Silverstoneu, te odvezli svoje prve kilometre u novom bolidu.

Mercedes-AMG F1 W15, George Russell (Foto: Finn Pomeroy)
Mercedes-AMG F1 W15, Lewis Hamilton (Foto: Steve Etherington)
Mercedes-AMG F1 W15, George Russell (Foto: Sam Bloxham)
Mercedes-AMG F1 W15, Lewis Hamilton (Foto: Sam Bloxham)

Objava Hamilton: Svi smo mega motivirani pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak