Frederic Vasseur preuzeo je kormilo Ferrarija nakon odlaska Mattije Binotta s pozicije šefa momčadi. Švicarac pet godina bio u Sauberu, a sada ima izazovni zadatak u Ferrariju.

Ekipa iz Maranella već 15 godina čeka na novu vozačku ili konstruktorsku titulu, a Vasseur je peti šef Ferrarija od 2008. godine.

Zadatak mu je vratiti Ferrari na tron Formule 1 nakon 15 dugih godina čekanja. Ferrari je lani odlično ušao u sezonu, konačno se činilo da bi titula mogla u Italiju, ali niz grešaka i kvarova eliminirao je Charlesa Leclerca iz borbe za titulu.

Scuderia Ferrari Press Office

Vasseur je svjestan izazova koji su pred njim, ali poručuje da će ga zadovoljiti jedino pobjede.

“Uvjeren sam da Ferrari ima sve što je potrebno za pobjedu. Da, moje je iskustvo ovdje ograničeno na zadnja dva tjedna, ali imamo sve što je potrebno za dobar posao i pobjede.”

“Za mene je najvažniji konzistentan razvoj ekipe. Ako radimo bolji posao od drugih nekoliko mjeseci ili godina, pobjedit ćemo. Ništa nije zapisano u zvijezdama, pogledajte neke ekipe koje su prije bile dominantne, danas ih nema na mapi.”

“Formula 1 je svijet koji se mijenja i moramo biti usredotočeni na posao, na performanse i onda je sve moguće.”

Fred Vasseur

Red Bull je bio bolji u razvoju bolida kroz sezonu, a radili su i manje grešaka na i izvan staze. Ne smiju se zaboraviti i problemi s motorom, koji su u više navrata udaljili Leclerca i Carlosa Sainza sa staze.

“Kada ste vrhunska ekipa, pobjede vam moraju biti jedini cilj. Ne možete ući u sezonu s razmišljanjem da bi bili sretni s drugim mjestom. To bi bio nedostatak ambicije. Mislim da imamo sve što nam treba, a cilj mora biti pobjeda.”

Fred Vasseur

Objava Vasseur: Ne možemo biti sretni s drugim mjestom. Cilj mora biti pobjeda! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić