Max Verstappen vjeruje da Fernando Alonso zaslužuje puno više pobjeda u Formuli 1 nego što Španjolac u ovom trenutku ima, te priželjkuje da Alonso uskoro osvoji svoju 33. Veliku nagradu i tako prekine desetljeće dug post.

Nakon odličnog početka sezone za momčad Aston Martina i čak tri postolja u prve tri utrke sezone, svi željno priželjkuju i prvu pobjedu momčadi iz Silverstonea. Alonsov početak sezone kod mnogih je, uključujući i Verstappena koji je sa Španjolcem dijelio postolje tri puta ove sezone, izazvao vjeru kako Fernando i nije previše daleko od osiguranja te nikako uhvatljive 33. pobjede u svojoj karijeri.

”Mislim da je Fernando trebao osvojiti puno više utrka nego što je to do sada ostvario. Mislim da zaslužuje puno više. Bio bih prilično sretan vidjeti ga kako osvaja 33. pobjedu, ali također, na neki način, volio bih ga vidjeti kako više pobjeđuje. Mislim da ćemo vidjeti sve u nadolazećim utrkama”, rekao je Verstappen.

Alonsova forma izazvala je uzbuđenje među navijačima, posebice u Španjolskoj gdje se ponovno počeo pokazivati veliki interes za Formulu 1 i gdje navijači vide mogućnost Španjolčevog osvajanja neke Velike nagrade.

”Čudno je vidjeti kako je Španjolska sada ponovno tako entuzijastična za Formulu 1 i za sve što se događa. Stoga, znate, ovo je vrlo, vrlo lijepo za vidjeti. I nadam se da su uživali u ovim postoljima. Mislim da će u Barceloni ove godine ponovno biti velika stvar”, rekao je Alonso.

Također, Španjolac komentirajući način na koji ga obožavatelji podržavaju je rekao:

”I ova kampanja za 33. pobjedu, sve ove stvari koje se sada događaju na društvenim mrežama, to je bilo ‘El Plan’ prije tri godine, zatim ‘The Mission’, a sada ’33’. Stoga, ima puno 33-ki”, rekao je Alonso i dodao:

” Svi nogometni klubovi ili nogometaši, a sada tenis ili što god, svi nešto rade s brojem 33. Stoga se nadam da ćemo dostići taj broj u smislu pobjeda, a zatim idemo po 34. ”

Ako Alonso ne osigura 33. pobjedu do Velike nagrade Španjolske, a ona nam je na rasporedu 4. lipnja, kakvo bi to ostvarenje sna bilo, da jedan Španjolac nakon 10 godina od Velike nagrade Španjolske 2013. i njegove zadnje pobjede ostvari svoju toliko željenu 33. pobjedu i to u svojoj domovini.

Objava Verstappen: Alonso zaslužuje puno više pobjeda pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Stjepan Feketija