Aktualni prvaci Formule 1, Max Verstappen i njegov Red Bull tijekom Velike Nagrade Meksika jasno su protestirali protiv vlasnika televizijskih prava, Sky Sportsa. Nizozemac i Red Bull tako nisu davali intervjue za Sky Sports i njihove regionalne kanale u Ujedinjenom kraljevstvu, Njemačkoj i Italiji.

Tu odluku donio je šef konstruktorskih prvaka, Christian Horner, koji ističe da se Verstappen pogotovo osjeća uzrujano. Pretpostavlja se da se radi o reakciji Red Bulla na komentare poznatog reportera Sky Sportsa, Teda Kravitza. Kravitz je u nekoliko navrata komentirao kako je Hamilton “pokraden” u prošlogodišnjoj sezoni, kada je Verstappen uzeo naslov prvaka u posljednjem krugu dramatične i kontroverzne utrke u Abu Dhabiju.

Verstappen ističe da bi “toksični komentari” trebali ostati na društvenim mrežama i da slični komentari ne mogu biti tolerirani na televiziji.

“Ove godine konstantno… da, kao, svakodnevno nepoštovanje prema nama, posebice jedna izdvojena osoba.Dosta je bilo, neću to prihvatiti.”

“Ne možemo živjeti u prošlosti, moramo krenuti dalje. Društvene mreže veoma su toksično mjesto, a ako se konstantno tako ponašate i na TV-u, možete samo pogoršati situaciju. Ako me ne poštujete, doći će trenutak kada to više neću tolerirati. To je razlog zašto sam im prestao odgovarati.”

Max Verstappen

Istovremeno, Horner smatra da u TV prijenosu često postoji previše senzacionalizma.

“Mora postojati balans u komentiranju. Neki komentari su izvrsni, ali neki dijelovi, previše je senzacionalizma u tome. Stojimo ujedinjeni kao ekipa.”

“Smatram da nije baš neovisno komentiranje kada čujete optužbe da je netko pokraden za naslov prvaka. Mislimo da to u nijednom slučaju nije pošteno ili balansirano. Max je bio veoma uzrujan i mi ga u potpunosti podržavamo kao ekipa.”

“Jednako smo uzrujani kao momčad, donio sam odluku da nećemo sudjelovati u prijenosu ovog vikenda. Mislim da je Red Bull ponekad jeftina meta.”

Christian Horner

Nije poznato hoće li se Red Bullov protest nastaviti i u narednim utrkama, ali iz Hornerovih komentara može se naslutiti da se radilo o postavljanju primjera za budućnost.

Objava Verstappen i Horner objasnili Red Bullov bojkot Sky Sportsa tijekom VN Meksika pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić