Ferrari je na oba slobodna treninga u petak na Velikoj nagradi Singapura imao dvojicu svojih vozača na prva dva mjesta. Sainz i Leclerc priznali su da ih je to ugodno iznenadilo…

Razlike u vremenima najbržih krugova bile su vrlo male, a svaki je vozač dobio jedan od treninga. Na prvom je Charles Leclerc završio na prvom mjestu, dok je Carlos Sainz za njime kasnio 78 tisućinki sekunde. Na drugom je treningu Španjolac bio malo brži, razlika je bila samo 18 tisućinki.

Kad je završio drugi trening, predstavnici medija upitali su Sainza je li iznenađen takvim otvaranjem trkaćeg vikenda.

“Da, pomalo. Ali u isto vrijeme, uvijek trebate doći u Singapur vrlo otvorena uma. Vidjeli ste u prošlosti vrlo neobične varijacija u performansama, zato što se radi o vrlo specifičnoj stazi. Za sada, čini se da odgovara našem bolidu i sve ide dobro. Bili smo pravi već na prvom treningu, a onda odradili fina podešavanja set-upa za drugi trening, kako bismo bili još malo brži.”

“Izgleda dobro, ali ja vjerujem da će se staza u subotu promijeniti, da će imati puno više gripa i onda će najvažnije biti pronaći savršene postavke”, rekao je Španjolac.

Vozači Red Bulla isticali su da imaju dosta problema sa svojim bolidima. Djelovalo je kao da njihov prvi dan u Singapuru nije prošao dobro. Na drugom treningu Perez je bio sedmi, a Verstappen osmi. Zaostajali su približno sedam desetinki sekunde za Sainzom, koji očekuje puno bolji Red Bull u nastavku vikenda.

“Ne vjerujem u to. Kad se pogleda brzina u simulacijama utrke, izgledalo je da oni imaju najjači bolid. Kad riješe problem vezan uz brzinu u jednom krugu, borit će se za pole. Nadam se da ćemo mi biti u toj borbi, ali izgleda kao da će biti i Aston Martin, McLaren, Mercedes. Mislim da nas čeka uzbudljiv dan i nadam se da ćemo izvući najbolje iz njega”, poručio je Carlos.

Leclerc i Sainz zasad imaju razloga za zadovoljstvo (Foto: Scuderia Ferrari Press Office)

Leclerc je prošle godine imao pole position na VN Singapura, no u utrci nije uspio završiti na prvom mjestu. Pobjeda je pripala Perezu, a Ferrarijevci su okupirali preostala dva mjesta na postolju. Nije ni Charles očekivao ovakav početak na stazi Marina Bay.

“Da, iznenađeni jesmo, ali nećemo se zanositi. To je samo petak i očekujemo da će drugi timovi pokazati nešto više od svog pravog potencijala u subotu. No, istina je da nismo očekivali ovakve performanse, barem ne u petak. To je dobar start, ali sada se trebamo fokusirati na sebe i ponoviti isto sutra.” “Bit će veoma blizu, to je sigurno. Očekujem da će drugi biti mnogo brži, ali vidjet ćemo. Nadam se da nećemo imati nikakva ružna iznenađenja i da nećemo biti manje kompetitivni nego što smo bili. Za sad sve izgleda dobro, a nadam se da će tako i ostati”, izjavio je Leclerc.

Subotnji program počinje u 11:30 trećim slobodnim treningom, a kvalifikacije su na rasporedu u 15 sati.

Objava Vozači Ferrarija nakon odličnog petka u Singapuru: Iznenađeni smo pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak