Na prvih deset Grand Prix vikenda u ovoj sezoni Max Verstappen je osvojio čak sedam najboljih startnih pozicija, ali u Mađarskoj je kvalifikacije završio na drugom mjestu.

Samo tri tisućinke sekunde dijelile su dvojicu najboljih u završnoj rundi kvalifikacija. Max Verstappen u svom završnom pokušaju nije uspio nadmašiti svoj ranije postavljeni rezultat, dok je Lewis Hamilton u tome uspio i tako došao do svog devetog pole positiona na Hungaroringu.

Vodeći vozač prvenstva u subotu nije izgledao onako moćno i uvjerljivo kao na većini ovosezonskih utrka, a nakon kvalifikacija je komentirao:

“Nije se ništa posebno dogodilo. Mučio sam se cijelog vikenda s pronalaženjem pravog balansa. Na svakoj od sesija bilo je uspona i padova. Danas u kvalifikacijama također, bilo je stvarno teško u Q1 i u Q2 osjetiti samopouzdanje za doista napasti zavoje. Mislio sam da mi je prvi krug u Q3 bio prilično dobar, a onda u drugom opet nisam imao dobar osjećaj. Pokušao sam napasti malo više, no gubio sam i stražnji i prednji dio bolida.”

“Mislim, svejedno smo drugi, ali mislim da bismo trebali biti ispred s bolidom kakvog inače imamo. Za sada ovog vikenda nismo bili pravi. Nadogradnje koje smo donijeli funkcioniraju, ali mislim da nismo uspjeli sve sastaviti kako treba u pogledu set-upa. Mislim da smo danas bili posvuda, a ne tamo gdje smo željeli biti.”

Na startu Verstappena čeka bitka protiv Hamiltona, a svoju će priliku iz drugog reda tražiti asovi McLarena. Naravno, cilj Red Bulla je nastaviti pobjednički niz i zadržati stopostotni učinak u utrkama u 2023.

Drugi bolid ‘Bikova’ ponovno će biti dosta daleko od vrha poretka. Sergio Perez imao je još jedne dosta loše kvalifikacije. Iako je ovaj put uspio ući u Q3, kvalificirao se na tek devetu poziciju.

Objava Verstappen: Zasad ovog vikenda nismo pravi pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak