Kad su vozačke postave za 2024. u pitanju, ostala je samo jedna nepoznanica. Hoće li Logan Sargeant zadržati mjesto u Williamsu ili će Alexander Albon dobiti novog momčadskog kolegu. Odluka bi trebala biti donesena u idućih nekoliko tjedana.

Logan Sargeant još će neko vrijeme strahovati za svoju budućnost u Formuli 1. Američki vozač nije nikoga oduševio u svojoj debitantskoj sezoni, no prema izjavama koje su stizale iz redova Williamsa, stvorio se dojam da je on ipak favorit za popunjavanje tog posljednjeg slobodnog mjesta na rosteru F1 vozača za 2024. godinu.

Preostalih devet momčadi već je ranije potvrdilo da će u iduću sezonu ući s istim vozačima koji su završili 2023. Nismo imali neku pretjerano zanimljivu vozačku tržnicu ove godine.

Sargeant je tijekom sezone uspio osvojiti samo jedan bod i to na domaćoj utrci u Texasu, nakon što su suci diskvalificirali Lewisa Hamiltona i Charlesa Leclerca. Imao je u drugom dijelu sezone još nekoliko dobrih nastupa, ali isto tako i velikih pogrešaka koje su rezultirale nesrećama i oštećenjima bolida. Williams mu je dao vremena za pokazati što može, a šef momčadi James Vowles najavljuje konačnu odluku o drugom vozaču za 2024.

“Uskoro, unutar nekoliko tjedana. U osnovi, želio sam biti siguran da sam do kraja sezone vidio sve i ocijenio sve opcije. Ja sam netko tko je vrlo jasan otpočetka. Želim ocjenjivati na osnovi cijele sezone, a ne jedne utrke. Želim biti siguran da će to biti prava odluka za ovu momčad, ali i za Loganovu budućnost također.”

“Želim pregledati podatke iz cijele sezone još jednom. Pogledati napredak, pogledati pogreške, pogledati ekstreme, potražiti razvoj i biti siguran da smo na pravom putu”, objasnio je Vowles.

Šef Williamsove momčadi još je spomenuo da je bilo drugih opcija koje su se nudile, ali da zapravo nije bilo puno pravih kandidata za to vozačko mjesto. Naglasak je stavljen na provjeru i analizu onoga što je Sargeant činio kako bi sačuvao posao, a doznat ćemo u idućim tjednima je li uspio u tome.

Ako nije, koji bi vozači mogli konkurirati za to mjesto? Mick Schumacher nedavno je objavio da će se iduće godine natjecati za Alpine u World Endurance Championshipu. Opcija bi mogao biti Mercedesov junior Frederik Vesti ili možda jedan od posljednje dvojice prvaka Formule 2, koji još uvijek čekaju na stalno mjesto u najjačem rangu – Felipe Drugovich i Theo Pourchaire.

Objava Vowles najavljuje konačnu odluku o Sargeantu kroz nekoliko tjedana pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak