Vozačke postave za iduću F1 sezonu definirane su, s iznimkom jedne nepoznanice. Williams tek treba potvrditi hoće li zadržati Logana Sargeanta ili će posegnuti za nekim drugim rješenjem. James Vowles poručio je da Loganu želi uspjeh i ostanak u momčadi te da je za neke amerikančeve probleme u određenoj mjeri kriva i momčad.

Logan Sargeant proživljava prilično neuspješnu debitantsku sezonu u Formuli 1. Nakon 16 održanih utrka, jedini je vozač koji je sudjelovao u svim utrkama, a da pritom nije osvojio niti bod. U istom periodu, njegov momčadski kolega Alex Albon skupio je čak 21 bod i drži Williams na pristojnom sedmom mjestu u poretku konstruktora.

Protekli vikend u Japanu zadao je nove glavobolje Sargeantu i njegovoj momčadi. Amerikanac se razbio u kvalifikacijama, a nakon što su njegovi mehaničari jedva sastavili bolid za utrku, u istoj je izazvao sudar s Valtterijem Bottasom, nakon kojeg je bio prisiljen odustati.

Williams uporno odbija donijeti konačnu odluku o drugom vozaču za 2024. S te se strane Logan ne može požaliti. Iz momčadi dobiva podršku, ali vrijeme je da se za tu podršku oduži nekim dobrim rezultatom. James Vowles govorio je nakon VN Japana o budućnosti Logana Sargeanta.

“Logan ima vrlo jasne ciljeve što mora postići prije kraja sezone, a mi kontinuirano radimo s njim”, rekao je šef Williamsove momčadi. “I to je važno naglasiti, radimo s njim. Želimo da uspije i želimo ga u bolidu sljedeće godine. Ovo također ovisi o nama. Uzeli smo nekoga ravno iz Formule 2, bez ikakvih značajnih testiranja, u Bahreinu ga stavili u bolid na dan i pol, a zatim mu poželjeli sreću u sezoni koja je bila užasno izazovna za novake, točka.”

“Bilo je vrlo pozitivnih znakova za izdvojiti. Prije svega, Logan nije uvijek bio na istoj aerodinamičkoj specifikaciji kao Alex. Imali smo nadogradnje na Alexovom bolidu, ali ne i na Loganovom, zbog količine oštećenja koja smo imali ove godine. Stoga, kad vidite razliku u nastupima, nije sve baš onako kako se čini pri pogledu na rezultate.”

“Pored toga, pogledate li slučaj sa Suzuke, napredovao je tijekom vikenda i na trećem slobodnom treningu imao je vrijeme kao Alex. U kvalifikacijama, prije nesreće bio je izjednačen, unutar jedne desetinke s Alexom na jednoj od najtežih staza u sezoni.”

“Napredak je tu u određenim oblicima, ali je često zasjenjen nekim drugim problemima ili nesrećama koje su se događale. Nastavit ćemo raditi s Loganom, investirati u Logana jer želimo da uspije na tom svom putovanju. Na putovanju je s nama u Williamsu. Imamo program mladih vozača u koji ćemo nastaviti investirati. Tek kad dođemo do točke u kojoj ćemo zaključiti da smo došli do kraja ceste, onda ćemo donositi odluke, ali nismo još ni blizu toga”, zaključio je Vowles.

Najbliže osvajanju bodova Sargeant je bio na Velikoj nagradi Velike Britanije kad je osvojio 11. mjesto. Što se tiče drugih opcija za Williams, u slučaju prekida suradnje s američkim vozačem, vjerojatno bi jedno od rješenja mogao biti Mick Schumacher koji je ovu sezonu proveo u ulozi rezervnog vozača Mercedesa, a kojem Toto Wolff pokušava naći trkaće sjedalo za sezone koje dolaze.

Objava Williams: Želimo Loganu uspjeh i želimo ga u bolidu iduće godine pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak