Iako je Mercedes na Velikoj nagradi Kine imao određenih dobrih trenutaka, Toto Wolff kaže da nikako nije zadovoljan vikendom i da njegova momčad ne može živjeti na račun tih “svijetlih trenutaka”.

Drugo mjesto Lewisa Hamiltona u sprint utrci na Velikoj nagradi Kine najbolje je ovosezonsko ostvarenje Mercedesove F1 ekipe. Bolid W15 u prvom dijelu sezone jednostavno ne pruža ono što se od njega očekivalo, tako da Lewis Hamilton i George Russell imaju tek povremene bljeskove dobre forme.

U Šangaju je to još jednom izašlo na vidjelo jer je Hamilton nakon drugog mjesta u sprintu, u kvalifikacijama za glavnu utrku ispao već u prvoj rundi. Istina je da je to bila Lewisova pogreška u mjerenom krugu, ali ni Russell nije mogao bolje od osmog mjesta u tim kvalifikacijama. Utrka također nije donijela neku radost Srebrnim strijelama jer je Russell završio šesti, a Hamilton deveti.

Vikend u Kini ovako je komentirao šef momčadi Toto Wolff: “Uopće nisam zadovoljan. Možda je svijetla točka to drugo mjesto u sprint utrci, ali performanse nisu tu. Možemo si mi govoriti da je bilo svijetlih točaka tijekom vikenda, ali moramo napraviti korak naprijed. Donijet ćemo nešto novo u Miami pa nadam se da tamo možemo nešto očekivati. Danas smo bili iza Ferrarija i iza Norrisa. To nije dovoljno dobro.”

Lewis Hamilton, Mercedes

Mercedesovi inženjeri jednostavno ne uspijevaju pronaći idealan set-up bolida. U jednom vikendu vrijeme se gubi kroz brze zavoje, onda kad se taj problem donekle riješi, pojavi se neki drugi.

“Apsolutno smo postigli to da smo bili super kompetitivni u brzim zavojima, također na Suzuki kroz S-zavoje. Sad je bila razlika dan i noć u usporedbi s onim što smo imali prije. Vozači su govorili o tome da je bolid bio najbolji što je bio u zadnje dvije i pol godine, no onda stvarno nismo bili dobri u sporim zavojima.”

“Tako da dobijete pola sekunde na bržim dijelovima, a izgubite pola sekunde na sporijim. Rezultat jednadžbe je nula i tu se moramo poboljšati. Znamo što smo mijenjali da bismo riješili problem brzih zavoja i znamo gdje je bolid bio ranije kad je bio dobar u sporijim zavojima. Sada samo trebamo složiti bolid tako da funkcionira u obje situacije”, kaže Wolff.

Mercedes tako još čeka na postolje u nekoj od Grand Prix utrka ove sezone, a u ukupnom poretku timova nalazi se na četvrtom mjestu s 52 osvojena boda. Ispred Mercedesa je McLaren s 96 bodova.

Objava Wolff: Možemo si govoriti da je bilo svijetlih točaka, ali nisam zadovoljan pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak