Mehaničari najboljih rally momčadi svijeta uoči WRC Croatia Rallyja okupili su se u servisnom parku kod zagrebačkog velesajma gdje automobile pripremaju za brzinske ispite.

Zagreb, 18.04.2023. – Automobilistički spektakl WRC Croatia Rally uskoro starta u Hrvatskoj, a najbolje rally momčadi svijeta već su stigle u glavni grad gdje su počele pripremati automobile za gotovo 60 posada koji će u danima predstojećeg vikenda projuriti kroz pet hrvatskih županija. Oko 2400 ljudi u servisnom parku pobrinut će se da sva vozila i momčadi budu spremni za sve brzinske ispite.

Povodom automobilističkog spektakla WRC Croatia Rally u servisni park u Novom Zagrebu pristiglo je oko 70 šlepera za opremanje natjecatelja i Servisnog parka. Radnici će pritom u servisnom parku razvući i više od 1400 metara vodene instalacije te nekoliko desetaka kilometara različitih kablova. Sve to i puno više potrebno je da se istočno parkiralište Zagrebačkog Velesajma pretvori u zonu koja je od ovoga tjedna središte automobilističkog svijeta.

Ovogodišnje izdanje automobilističkog spektakla WRC Croatia Rally održat će se od 20. do 23. travnja.  Brzinski ispiti vozit će se na dionicama u čak pet hrvatskih županija – Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Karlovačkoj i Primorsko-goranskoj, uz ceremonijalni start u četvrtak 20. travnja ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu (od 18.30 sati) te ciljnu rampu u nedjelju 23. travnja na Aveniji V. Holjevca, ispred Poslovne zgrade INA u Zagrebu (u 15.30 sati).

Objava WRC Croatia Rally otvorio vrata servisnog parka pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: GP1_hr