Ipak je istina.

Novozelanđanin Liam Lawson zamijenit će Daniela Ricciarda u RB-u uz Yukija Tsunodu za ostatak sezone.

Ranije u četvrtak, Red Bull i RB potvrdili su da Ricciardo napušta momčad te su izrazili zahvalnost za njegov trud tijekom boravka u Red Bull obitelji.

RB je potom objavio da će Lawson preuzeti njegovu ulogu, počevši s nadolazećom Velikom nagradom Sjedinjenih Država u Austinu.

Lawson je svoj debi na Velikoj nagradi imao prošle godine u Zandvoortu kao zamjena za tada ozlijeđenog Ricciarda. Ovaj 22-godišnjak ostvario je impresivne rezultate tijekom pet utrka, uključujući prve bodove s devetim mjestom na Velikoj nagradi Singapura.

Mekies je pozdravio Lawsonov povratak u momčad nakon njegovih zamjena tijekom 2023.

Nakon razgovora na višoj razini u Red Bullu, tvrtka je odlučila pustiti Ricciarda i uključiti Lawsona za posljednjih šest utrka sezone.

To će im omogućiti da ga procijene u usporedbi s momčadskim kolegom Yukijem Tsunodom, koji uživa u svojoj najboljoj sezoni u F1 i već ima ugovor za sljedeću sezonu.

“Svi u VCARB-u želimo zahvaliti Danielu na njegovom napornom radu tijekom posljednje dvije sezone s nama.”

“Donio je puno iskustva i talenta timu s fantastičnim stavom, što je pomoglo svima da se razviju i stvore čvrst timski duh.”

“Daniel je bio pravi gentleman kako na stazi, tako i izvan nje, uvijek s osmijehom. Nedostajat će nam, ali će uvijek imati posebno mjesto unutar Red Bull obitelji.

“Također želim iskoristiti ovu priliku da poželim dobrodošlicu Liamu. On već dobro poznaje tim. Vozio je za nas prošle sezone i dobro se snašao u teškim okolnostima, pa će to biti prirodan prijelaz.”

“Divno je vidjeti mladi talent iz Red Bull obitelji kako napravi sljedeći korak. Veselimo se što ćemo se zajedno usredotočiti na ostatak sezone.”

Laurent Mekies.

Objava Daniel Ricciardo napušta RB, mijenja ga Liam Lawson pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic