Uzbudljiva sezona Prvenstva Hrvatske na kružnim auto stazama nastavlja se ovoga vikenda na prestižnoj stazi Salzburgring u Austriji na uzbudljivom natjecanju Speed Senses – Festival of Emotions, 2. i 3. rujna 2023. godine. Pet klubova iz Hrvatske predstavit će se na stazi, a uzbuđenje je u zraku dok se vozači pripremaju za izazove koji ih očekuju na ovom međunarodnom terenu.

Ova sezona pruža iznimno zanimljivu dinamiku, s brojnim vozačima koji se bore za prestižno mjesto u poretku Prvenstva Hrvatske. Ovo je prvi nastup naših vozača na Salzburgringu, vozit će svi zajedno neovisno o diviziji u kojoj nastupaju.

Konkurencija između klubova AK Dubrovnik Racing, AKK SiB Racing te Saint Christopher Racing Team-a je iznimno jaka, a sastavi timova dolaze u snažnim izdanjima. AK Dubrovnik Racing se i dalje drži stabilne prednosti u prvenstvu, no žestoka borba na stazi osigurat će dinamične utrke. AKK SiB Racing ovoga će puta voziti bez Nemanje Milovanovića koji ne može sudjelovati zbog kvara na automobilu, no to neće umanjiti njihovu odlučnost i strast za natjecanjem. Saint Christopher Racing Team nastupit će u najjačem sastavu u ovoj sezoni sa čak pet vozača, dok se na stazu vraća legenda kružnih staza Ozren Granda koji je nastupio na prvoj utrci sezone na našem Grobniku, ali zbog poslovnih je obveza bio primoran preskočiti naredne dvije utrke održane na Grobniku i Slovakiaringu.

Titule prvaka, ali i mjesta na podiju u konkurenciji Prvenstva Hrvatske još uvijek su daleko od definiranih i riješenih te nas zasigurno očekuje interesantan vikend. Svakako treba napomenuti da je osiguran direktan TV prijenos utrke sa Salzburgringa na kanalu GP1.

Staza Salzburgring ima dugu povijest i ugled u motorsportu. Sagrađena je 1968. godine i brzo postala popularna destinacija za profesionalne vozače. Karakteriziraju je dugački pravci i raznovrsni zavoji koji je čine izazovnom i za vozače i za vozila. Staza ima dužinu od oko 4200 metara i sadrži kombinaciju dugih ravnih dionica i zavojitih dijelova.

Izvor: HAKS.hr

Objava Napeto Prvenstvo Hrvatske na Salzburgringu 2023. pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: GP1_hr