Iako Alfa Romeo još nije službeno potvrdio svoju vozačku postavu za 2024. godinu, čini se da vodstvo momčadi naginje zadržavanju obojice vozača.

Valtteri Bottas je po dolasku iz Mercedesa potpisao višegodišnji ugovor s ekipom iz Hinwila i trajanje tog ugovora proteže se i na sljedeću sezonu. S druge strane garaže je Kinez Guanyu Zhou, koji pak odrađuje svoju drugu sezonu u Formuli 1, ali u isto vrijeme ulazi i u završne mjesece svog aktualnog ugovora.

Rezultatski gledano, situacija nije blistava za Alfa Romeo. Samo devet osvojenih bodova nakon 12 utrka premalo je u svakom slučaju. Međutim, vozačima se ne može previše toga zamjerati jer činjenica je da bolid C43 nije dovoljno dobar za češća gostovanja u Top 10.

Valtteri je skupio pet bodova, a Zhou četiri. Pozitivno je što barem imaju pouzdanost i redovito završavaju utrke. Kinez nije vidio cilj jedino u Bakuu, dok je Finac završio svih 12 utrka.

O budućnosti ove vozačke postave govorio je predstavnik momčadi Alessandro Alunni Bravi: “Naravno, uvijek smo govorili da nam je stabilnost važna. Mi smo momčad koja je u procesu transformacije pa pokušavamo biti stabilni koliko je to moguće u svim područjima. Jasno, uvijek tražimo poboljšanja i prilike.”

“Bit će vremena nakon ljetne stanke za sjesti sa Zhouom i istražiti koje je najbolje rješenje za obje strane. Naš je cilj zadržati oba vozača i sljedeće godine, ali naravno, moraju biti zadovoljeni svi elementi za win-win situaciju.”

Vozač koji je već neko vrijeme u konkurenciji za trkaće sjedalo u Alfi je Theo Pourchaire, mladić koji trenutačno drži vodeću poziciju u prvenstvu Formule 2. Osvoji li naslov, prelazak u F1 logičan je korak za talentiranog Francuza, no pitanje je hoće li Alfa, to jest Sauber, imati mjesto za njega.

Potvrđeno je već ranije da se momčad iz Hinwila 2024. vraća imenu Sauber, prije nego 2026. postane momčad Audija.

Objava Alfa o budućnosti vozačke postave: Cilj je zadržati oba vozača pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak