Nakon osvajanja trećih mjesta na utrkama u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji, Fernando Alonso i njegov Aston Martin dobro su izgledali i prvog dana Velike nagrade Australije. Španjolac je imao najbolje vrijeme na drugom treningu, kojeg je dosta poremetila kiša, a za nastavak vikenda ipak priželjkuje suho vrijeme.

Na prvom slobodnom treningu u Melbourneu, Fernando Alonso imao je četvrto vrijeme s pola sekunde zaostatka za Maxom Verstappenom u Red Bullu. Drugi trening, barem što se tiče ozbiljnije vožnje na gumama za suho, sveo se tek na prvih dvadesetak minuta jer je kasnije pala kiša i više se nije moglo ozbiljnije testirati bolide na slickovima.

Alonso je u svom Aston Martinu postavio najbolje vrijeme u tom uvodnom dijelu treninga, a ostao je prvi na listi najbržih krugova sve do kraja. Generalno, zadovoljan je prvim danom na stazi Albert Park.

“Bilo je dobro. Na prvom treningu, po mom mišljenju, koncentrirali smo se na testiranje nekih stvari koje smo željeli provjeriti, a onda na drugom treningu… samo se 20 minuta vozilo po suhom”, komentirao je Alonso. Dakle, još imamo posla za sutra, posebno u pogledu guma za utrku, u pogledu simulacije utrke koju smo danas propustili. Međutim, do sada, čini se da je ponašanje bolida dobro, a vidjet ćemo sutra.”

Pogledi su u Melbourneu često upereni prema nebu ovoga vikenda. Vremenske prognoze najavljuju suho vrijeme u subotu i nedjelju, ali poznato je da se u tom dijelu Australije uvjeti često mjenjaju. Fernando, ako bi mogao birati, izabrao bi ipak suhu utrku.

“Mislim da prognoze sugeriraju suho vrijeme, a idealno bi bilo voziti u suhim uvjetima jer smo do sada ovaj bolid vozili samo po suhom u Džedi i Bahreinu. S naše strane, priželjkujemo suhu utrku, ali mislim da bismo trebali biti spremni za sve uvjete”, poručio je Fernando.

Lance Stroll, drugi vozač Aston Martina, po vremenima nije bio ni blizu Alonsu. Na prvom treningu imao je deseto vrijeme, skoro pola sekunde lošije od Alonsovog, dok je drugi trening završio na 16. poziciji. U vožnji po kiši najviše se isticao nekim riskantnim situacijama i više je puta bio na rubu težeg izlijetanja ili nesreće. Ipak, bolid je ostao čitav, a Kanađanin s optimizmom gleda prema nastavku vikenda.

“Bilo je jako zabavno. Ovo je odlična staza za vožnju. Jutros nismo uspjeli odvoziti krugove koje smo željeli, a onda kasnije nisam imao priliku, kao ni mnogi drugi, staviti mekše gume na bolid radi kiše. To je bio jedan od onih treninga koji budu ograničeni zbog kiše. Čini se da sutra neće kišiti, iako nikad se ne zna ovdje u Melbourneu. Osjećaj u bolidu je dobar, tako da se veselim sutrašnjem danu”, izjavio je Stroll.

Uoči nastupa u Australiji Alonso drži treće mjesto u poretku vozača s 30 bodova, dok je Stroll s osam bodova na sedmom mjestu.

Objava Alonso: Priželjkujemo suhu utrku, ali trebamo biti spremni na sve pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak