Bivši šef Formule 1, ekscentrični Bernie Ecclestone, ovih je dana prokomentirao situaciju vezanu za Micka Schumachera.

Bernie smatra da sudbina nije bila naklonjena mladom Nijemcu, te da bi se sve drukčije odigralo u njegovoj karijeri, da nije bilo tragične nesreće koja je zadesila njegovog oca – Michaela Schumachera.

“S Michaelom kao savjetnikom na svojoj strani, Mick bi bio stalni vozač u kokpitu dobre momčadi. Sa svim svojim iskustvom, Michael je svom sinu mogao dati toliko detalja. On mu je mogao pokazao pravi put, kako u pogledu vožnje, tako i u pogledu politike u Formuli 1”, rekao je Ecclestone.

Kao što je već poznato, Mick će ove godine biti treći vozač u momčadi Mercedes, nakon što mu je momčad Haas odbila produljiti ugovor.

Ecclestone je stava da su Schumacherovi problemi počeli ranije, odabirom Ferrarijeve vozačke akademije kao puta za svoj razvoj, a posljedično i momčadi Haas:

“Bio je u pogrešnoj momčadi”, dodao je Bernie. “Red Bull bi bio bolji za njega, tamo bi se više brinuli za njega i izgradili ga.”

“Težak je teret njegovog prezimena. Ostvariti očekivanja u odnosu na prezime njegov je najveći problem. Bit će mu teško pronaći ekipu, pogotovo onu u kojoj može pobjeđivati. Žao mi je!”

Iako nije među najomiljenijim osobama na gridu, Berniejeve izjave i dalje imaju određenu težinu, pogotovo kad se uzme u obzir da je bio šef Formule 1 preko četrdeset godina.

Što se tiče Micka, ostaje za vidjeti hoće li iskoristiti danu mu šansu u Mercedesu te možda impresionirati nekog od konkurenata za sezonu 2024.

Objava Ecclestone: S Michaelom kao podrškom, Mick bi bio u boljem timu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marijan Presečki