Prvak Formule 2 iz 2022. godine ostaje član Aston Martina. Britanska momčad objavila je produljenje suradnje s brazilskim vozačem do kraja iduće godine.

Felipe Drugovich ove je godine vozio za Aston Martin na predsezonskom testiranju u Bahreinu, kad Lance Stroll nije mogao sudjelovati zbog ozljede, a tijekom sezone je nastupio na prvom slobodnom treningu Velike nagrade Italije. Još ga čeka vožnja na prvom slobodnom treningu u Abu Dhabiju kasnije ovog mjeseca.

Iz Aston Martina poručuju kako je Brazilac od dolaska u momčad odradio više od šest tisuća kilometara vozeći bolide AMR21, AMR22 i AMR23. Zadovoljni su kako odrađuje svoj posao testnog i rezervnog vozača te su ga odlučili zadržati za sljedeću sezonu. Najavljuju da će i 2024. s momčadi putovati na utrke u svojoj službenoj ulozi, a osim toga čeka ga puno rada u simulatoru u AMR tehnološkom kampusu u Silverstoneu.

“Stvarno sam ponosan što nastavljam raditi s Aston Martinom drugu sezonu. Ove godine naučio sam jako puno, ne samo na trkaćoj stazi, već radeći s inženjerima u simulatoru i iz razvojnog programa koji je dizajniran za mene. Ponosan sam na doprinos koji sam mogao dati i zadovoljan što sam mogao pomoći u razvoju bolida AMR23. Moj fokus sada se prebacuje na pripremu za nadolazeći prvi slobodni trening u Abu Dhabiju. Već se veselim ponovnoj vožnji bolida AMR23 i poslu koji ću raditi s inženjerima tijekom zime kako bih se pripremio za 2024. Želim zahvaliti cijelom timu na njihovoj nevjerojatnoj podršci u posljednjih 12 mjeseci”, rekao je Drugovich.

“Svi u Aston Martinu nevjerojatno su zadovoljni što će Felipe ostati s nama 2024. godine. On je poznato lice unutar tima; razumije posebne zahtjeve svoje uloge, ima izuzetnu radnu etiku, a pokazao je svoju brzinu i iskustvo kad je izvrsno uskočio u bolid umjesto ozlijeđenog Lancea Strolla tijekom predsezonskih testiranja u Bahreinu. Svaki put kad sjedne za volan, jasno vidimo snagu njegovog doprinosa. Njegov tempo, povratne informacije i predanost iznimno su vrijedni našim inženjerima. Već se veselimo što će zaokružiti svoju sezonu u stilu s još jednom prilikom za vožnju bolida AMR23 tijekom prvog treninga Velike nagrade Abu Dhabija. Radujemo se još jednoj produktivnoj zajedničkoj sezoni sljedeće godine”, dodao je šef momčadi Mike Krack.

Objava Felipe Drugovich ostaje testni i rezervni vozač Aston Martina pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak