Jedanaestogodišnji karting vozač Vito Ćoza izborio je šesto mjesto na finalu Svjetskog karting prvenstva Rotax Max Challenge Grand Finals voženom u Bahreinu.

Kroz finalnu utrku Svjetskog prvenstva penjao se od 22. do osmog mjesta, a nakon detaljnog tehničkog pregleda i dva diskvalifikacirana natjecatelja, Ćozin je konačni plasman šesta pozicija. Tijekom utrke ostvario je najvise pretjecanja od svih vozača.

Pozivnicu za nastup na završnom natjecanju sezone izborio je kao prvak Centralnoeuropske zone za 2023.

Vito je svoju karting karijeru započeo sa samo šest godina, a već je u prvoj godini vožnje osvojio međunarodni Intrepid Driver Program Cup u Baby kart kategoriji. Njegovi impresivni rezultati tijekom niza sezona na međunarodnim utrkama donijeli su mu titulu prvaka FIA Centralnoeuropske zone 2023. godine, čime je automatski dobio pozivnicu za prestižno finale Svjetskog prvenstva u Bahreinu, u Micro Max kategoriji.

Osim brojnih pobjeda na prvenstvima diljem centralne Europe, Vito je nedavno ostvario izvanredno sedmo mjesto na utrci u Le Mansu, koristeći je kao pripremu za konačni izazov u Bahreinu. Njegova iznimna vozačka vještina prepoznata je i nagrađena u sklopu sportskih priznanja grada Opatije i općine Čavle.

Rotax Max Challenge Grand Finals predstavlja seriju karting utrka u organizaciji BRP-Powertraina, a svojevrsna je kruna klupskih, nacionalnih i međunarodnih natjecanja. Natjecatelji se natječu u osam kategorija, a ovogodišnje finale održano je na stazi Bahrain International Karting Circuit u Sakhiru, gdje su se okupili najbolji karting vozači svijeta.

Snimku finalne utrke u kojoj je nastupio Vito Ćoza pogledajte ovdje, start je na 1:25:00.

Objava Hrvatski karting vozač Vito Ćoza šesti na svijetu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: GP1_hr