U priopćenju objavljenom u četvrtak, Ferrari je otkrio da će njihov novi bolid – trenutno kodnog naziva ‘Projekt 675’ – biti predstavljen javnosti 14. veljače.

To će se dogoditi jedan dan nakon prezentacije koju je najavio Aston Martin.

“14. veljače iduće godine bit će poseban dan za ljubitelje Scuderije, budući da će Ferrarijev automobil za 2023. biti lansiran na Dan zaljubljenih. Projektni broj je 675, a njegova službena oznaka bit će objavljena kasnije”, kratko je priopćeno iz Ferrarija.

Otkrivanje će biti prvo koje će se održati pod vodstvom Frederica Vasseura, koji će 9. siječnja preuzeti ulogu šefa Ferrarijeve momčadi nakon ostavke Mattie Binotta prije mjesec dana.

Pretpostavlja se da Ferrarijev bolid za sljedeću godinu cilja na dva ključna područja za koja se smatralo da su donosila gubitke u odnosu na Red Bull.

To su povećanje najveće brzine poboljšanjem aerodinamičke učinkovitosti i napredak na upravljanju i degradaciji guma, gdje je momčad pretrpjela mnogo problema kasnije u sezoni dok se sve više pokušavalo održati korak s Red Bullom.

Ovo predstavljanje bit će devet dana prije početka predsezonskih testiranja, koja se održavaju na stazi Bahrain International Circuit od 23. do 25. veljače. Nakon toga će uslijediti Velika nagrada Bahreina koja počinje 5. ožujka.

Objava Ferrari objavio datum predstavljanja bolida za 2023. pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic