Pierre Gasly nije previše iznenađen nakon senzacionalnog prelaska Lewisa Hamiltona, koji će 2025. otići iz Mercedesa i preći u redove velikog konkurenta, Ferrarija.

Gasly je na predstavljanju novog Alpineovog bolida pričao o raznim temama, a jedna od njih je i Hamiltonov odlazak u Maranello.

“Bio je dugo s Mercedesom, znao sam kako je u pregovorima s Ferrarijem,” otkrio je Gasly.

“On je na kraju svoje karijere, tako da je za njega bilo sad ili nikad. Čuvali su tu tajnu duže vrijeme, a Lewisu želim sve najbolje. Uvijek je uzbudljivo s tržištem vozača.”

“On je najuspješniji vozač svih vremena, pridružuje se novom projektu i okreće novom izazovu. Mislim da će to pratiti svi u sportu,” komentirao je Gasly.

Gasly je vrlo dobar prijatelj s Ferrarijevim Charles Leclercom, a često je i s Hamiltonom u kontaktu. Dodao je kako nije iznenađen time što je Ferrari napravio Carlosu Sainzu.

“Prije svega, što je pošteno u Formuli 1? Po mom mišljenju, Carlos je sjajan vozaČ. Isto mislim i za Lewisa, on je najbolji svih vremena. Tako da je Ferrari s obojicom imao dobre prilike.”

“Smatram kako su Ferrari i Lewis zajedno iskoristili svoju. Naravno, to Carlosa ostavlja u težoj situaciji, nije mu lako.”

Više od polovice vozača na gridu ima važeće ugovore do kraja 2024. godine. To znači kako će tržište vozača biti izuzetno aktivno u nadolazećoj sezoni.

Odlaskom u Ferrari, Hamilton je oslobodio mjesto u Mercedesu koje je držao čak 11 godina. Spomenimo i kako Sergiju Perezu na kraju godine ističe ugovor s Red Bullom, pa će tako i aktualni konstruktorski prvak imati opcije nakon sezone.

Gasly je jasno postavio svoje ciljeve.

“Moj je pristup isti svakog vikenda. Stvarno mi nije važno jesu li neka mjesta slobodna ili nisu. Moram se utrkivati na pametan način, moram biti agresivan,” rekao je Francuz pa nastavio u nešto konkretnijem tonu…

“Moj je cilj u Formuli 1 oduvijek bio jasan. Želim se boriti na vrhu. Zato sam došao u Alpine prije godinu i pol dana. Želim se boriti za najbolje pozicije.”

“Tako da se to nije promijenilo. Tek sam napunio 28 godina, praktički sam u naponu karijere. Znam da je ispred mene nekoliko dobrih godina, ništa se nije promijenilo.”

Objava Gasly: Razgovori Hamiltona i Ferrarija dugo su bili tajna pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić