Odnos između Estebana Ocona i Fernanda Alonsa naglo je zahladio pri kraju druge zajedničke sezone u Alpineu. Španjolac je ljetos potpisao ugovor s Aston Martinom i time odlučio napustiti Alpine, koji mu je nudio samo jednogodišnji ugovor uz opciju nastavka.

Međutim, Alonsove ambicije su veće. Želi ostati u sportu još nekoliko godina i, ako bude mogućnosti, ponovno osvajati postolja i uzimati pobjede. Razlog više za odlazak iz Alpinea je sve gori odnos s momčadskim kolegom, Oconom.

Francuz i Alonso više su se puta sukobili na stazi tijekom prošle sezone, a Ocon je pokazao posebnu borbenost u utrkivanju s iskusnijim kolegom. Tako su na VN Saudijske Arabije bili veoma blizu sudara, a situacija je eskalirala na VN Mađarske i na sprint utrci u Sao Paulu.

Ocon je za francuske medije komentirao da mu nije žao što Alonso ide u Aston Martin i da se veseli ravnopravnijem radnom odnosu s Pierreom Gaslyjem.

“Naravno, razočaralo me što su njegovi komentari upućeni novinarima, a ne unutar ekipe. Nismo imali bilo kakav razgovor u vezi toga, zadržat ću poštovanje koje imam za njega.”

“Dobro je što ide u Aston Martin i što ćemo moći raditi na naš način. Iskreno, 98 posto posla je bilo na mojim leđima, a dva posto na njegovim. Previše sam radio. Obavljao sam sav razvoj na simulatoru, radio sam sve marketinške puteve…”

Esteban Ocon

Objava Oconu je drago što Alonso odlazi: 98 posto posla bilo je na mojim leđima, previše sam radio pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić