Šef momčadi Red Bull Racing, Christian Horner, oslobođen je optužbi za ”neprimjereno ponašanje” nakon neovisne istrage u optužbama koje je protiv njega iznijela ženska članica osoblja. Odluka znači da će 50-godišnjak, koji je na čelu momčadi od 2005. godine, nastaviti nadzirati operacije Red Bull Racinga u Bahreinu i ostatku sezone, dok se momčad polako priprema za otvaranje nove sezone Formule 1 koja je na rasporedu već 2. ožujka s prvim slobodnim treningom.

”Neovisna istraga o optužbama koje su iznesene protiv gospodina Hornera je završena, te Red Bull može potvrditi da je optužba odbačena”, rekao je glasnogovornik Red Bull GmbH-a i nastavio:

”Podnositelj pritužbe ima pravo na žalbu. Izvješće o istrazi je povjerljivo i sadrži privatne informacije o strankama i trećim stranama koje su sudjelovale u istrazi, stoga više nećemo komentirati istragu iz poštovanja prema svima uključenima.”

”Red Bull će nastaviti težiti ispunjavanju najviših standarda radničkih prava.”

Istraga je uključivala dugotrajne intervjue s osobama koje su uključene u slučaj i trajala je nekoliko tjedana te je nekoliko stranaka javno prozvalo Red Bull da ubrzaju s istragom – uključujući vlasnika komercijalnih prava Formule 1 i budućeg partnera Forda.

Christian Horner je tijekom cijelog procesa tvrdio da je nevin te je prilikom lansiranja livreje novog RB20 bolida priznao kako su protekli tjedni bili izazovni za njega i momčad.

”Bilo je nemoguće izbjeći ometanje, ali momčad je vrlo složna. Svi smo fokusirani na nadolazeću sezonu, dakle, normalan dan u uredu. Podrška je bila fantastična”, rekao je Horner.

Objava Horner oslobođen optužbi za neprimjereno ponašanje pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Stjepan Feketija