Momčad Haas zadržat će Kevina Magnussena i Nicu Hülkenberga za sezonu 2024. i nastaviti postojeće partnerstvo drugu godinu zaredom.

Ova sezona je Hülkenbergova prva za Haas nakon što je prethodne tri sezone proveo kao rezervni vozač za momčadi Racing Point/Aston Martin, dok je Magnussen Haasov vozač s najdužim stažom.

Njih dvojica trenutno se nalaze na 14. i 18. mjestu u poretku vozača, a momčad je osma u prvenstvu konstruktora s 11 bodova. Sezona je za sada obilježena problemima s trošenjem guma tijekom utrke koji su ograničili šanse momčadi za bolje bodovanje unatoč relativno solidnim kvalifikacijama.

“Mislim da se sa sigurnošću može reći da smo ove sezone imali izuzetno solidan vozački par i naposljetku nije bilo razloga da to promijenimo.”

“Kevin nam je očito vrlo dobro poznata veličina i drago mi je što će se ostati u svojoj sedmoj sezoni u Haasovim bojama.”

“S druge strane garaže, Nico se jednostavno ubacio bez buke i pompe i pokazao se kao vrijedan član tima. Bliži mu se 200. utrka u Formuli 1 i vrlo smo sretni što smo ‘korisnici’ tog iskustva za upravljačem.”

Šef momčadi Haas Guenther Steiner

Najava da će Haas zadržati svoj trenutni vozački par objavljena je ususret Velikoj nagradi Nizozemske ovog vikenda u Zandvoortu.

U svom službenom priopćenju, momčad nije otkrila nikakve informacije o duljini ugovorne situacije bilo kojeg vozača.

“Očito sam vrlo sretan što vidim da je moj odnos s Haasom još jednom produžen. Zahvaljujem se, kao i uvijek, Geneu Haasu i Guentheru Steineru što su mi dali priliku da se nastavim utrkivati u sportu koji volim.”

Kevin Magnussen

Hülkenberg, koji bi trebao odvoziti svoju 200. F1 utrku na nadolazećoj VN Meksika, rekao je:

“Lijepo je rano posložiti stvari za sljedeću sezonu kako bi se samo zadržao fokus na utrkama i poboljšanju performansi. Uživam biti dio tima i podijeliti strast koju Gene i Guenther imaju prema utrkivanju.”

Objava Hülkenberg i Magnussen ostaju u Hassu i 2024. pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic