Prve ovosezonske kvalifikacije su iza nas. Max Verstappen će krenuti s pole positiona, a u prvom startnom redu društvo će mu praviti njegov timski kolega Sergio Perez.

Bile su to u najmanju ruku uzbudljive kvalifikacije, bar kroz prvu i drugu rundu kvalifikacija. U trećoj, završnoj, vidjeli smo podijeljene strategije, netko je imao dva pokušaja za postaviti najbrže vrijeme, dok su se neki odlučili samo na jedan, kao što je to bio Ferrarijev Charles Leclerc.

Leclerc je za medije potvrdio da nije došlo do nikakvih tehničkih problema na bolidu, već je riječ o strateškoj odluci.

“Ne, nije bilo problema. Mislim da smo bili u borbi za najbolju poziciju, što je iznenađujuće, da budem iskren. Nisam to očekivao nakon predsezonskih testiranja i treninga koji su za nas bili teški. Uspjeli smo pronaći taj tempo za dobar kvalifikacijski krug, što je dobro”, rekao je Leclerc.

“Međutim, moramo imati na umu kako zaostajemo za Red Bullom po pitanju tempa u utrci. U dobroj smo poziciji, mislim da je bolje krenuti treći na novim gumama, nego prvi na korištenim. Ne znam bismo li osvojili pole, ali bilo bi blizu”, dodao je Ferrarijev vozač.

Leclerc nije krio nezadovoljstvo tijekom predsezonskih testiranja, s obzirom na sliku koju je imao prije kvalifikacija, Monegažanin je ohrabren preokretom kojeg su napravili.

“Puno smo bliže nego što smo očekivali, što izgleda dobro za budućnost. Mislim da to Formulu 1 čini uzbudljivijom, dakle, veselim se predstojećim utrkama. Čini se da za sada imamo slabost, nova guma će nam svakako sutra pomoći, iako nisam siguran koliko će se slika promijeniti s time, ali barem idemo u pravom smjeru”, zaključio je Leclerc.

Pred nama je prva utrka sezone, nadamo se da će nam Bahrain pružiti dobru utrku kakvu smo uvijek imali priliku gledati na tlu spomenute države. Red Bull je zasigurno u najboljoj poziciji, ali nitko nije došao stajati i gledati, vozači su željni utrkivanja, željni pobjeda, stoga vjerujem kako nas očekuje jedna veoma sadržajna utrka.

Objava Leclerc: Bolje je krenuti treći na novim gumama, nego prvi na korištenim pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marko Rajić