George Russell vjeruje kako je njegova momčad u odličnoj poziciji za nedjeljnu Veliku nagradu Singapura, pošto imaju stratešku prednost dodatnog seta srednje komponente guma u odnosu na Ferrari.

Britanac je napravio odličan krug krajem trećeg kvalifikacijskog kruga i razdvojio Ferrarije na stazi Marina Bay, pobijedivši Charlesa Leclerca za 0,007 sekundi, te se smjestio na drugo mjesto iza Carlosa Sainza.

Nakon kvalifikacija, Russell je izjavio da je stvarno zadovoljan ovim vikendom u cjelini i da se osjeća samouvjereno u bolidu:

“Momčad je napravila sjajan posao sa strategijom. Na drugačijoj strategiji smo u usporedbi sa svima ostalima. Sutra imamo dodatni set srednjih guma, koje nema nitko oko nas.”

“Dakle, doći do Q3 i biti u prvom redu sa strateškom prednošću sutra je uzbudljivo mjesto za nas.”

Russell je objasnio da, budući da je degradacija guma tijekom treninga u petak izgledala prilično loše, postojat će velika šansa da dodatni set guma može donijeti korist njegovoj momčadi:

“S tim dodatnim setom guma, možemo staviti Ferrari u tešku poziciju i pokušati ih natjerati na pogrešku i dobiti prednost, tako da je to ono što tražimo.”

Sainz je pak priznao da je tempo u utrci za Ferrari pod malim upitnikom:

“Znamo da je naša slabost uvijek tempo utrke i tu uvijek plaćamo cijenu. Ali, mislim da je momčad odradila sjajan posao tijekom posljednjih nekoliko vikenda kako bi razumjela bolid.”

“Mercedes je inače malo brži od nas na dan utrke, imaju malo drugačiju strategiju s gumama na koju ćemo morati paziti.”

Objava Russell: Imamo stratešku prednost za nedjeljnu utrku pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic