Charles Leclerc sigurno pamti bolje početke F1 prvenstava, s obzirom na to da mu je ovo najgori ulazak u novu sezonu od kada se natječe u Formuli 1. Monegažanin je nakon katastrofalne prve tri utrke napokon došao do odličnog rezultata, osvojio je treće mjesto na ulicama Bakua.

Charles Leclerc osvojio je pole position za glavnu nedjeljnu utrku kao i za subotnji sprint te mu to ulijeva povjerenje u poboljšanja Ferrarijeva bolida. Vjeruje kako je to korak naprijed te je u Miami stigao optimističan, gledajući na Baku kao odskočnu dasku.

“Azerbajdžan je prošao jako dobro, osvojili smo naš prvi pole, što je sjajno. To potvrđuje koliko jak bolid imamo, posebno u kvalifikacijama, ali se onda u utrci potvrde naše slabosti, moramo poraditi na tom tempu jer se Red Bull trenutno čini prejak”, izjavio je Leclerc.

“Jednostavno, nekad je neki tim bolji od ostalih, a tako je trenutno s Red Bullom. Radimo jednako kao i svi ovdje, pokušavajući dostići Red Bull. Vjerujem kako ih možemo izazvati po pitanju brzine u jednom krugu, ali što se tiče tempa u utrci, to je već teže”, dodao je Monegažanin.

Nakon Charlesa, njegov timski kolega Carlos Sainz dao je svoje viđenje o predstojećem vikendu te izrazio svijest o konkurentnim momčadima sa kojima će se boriti za najviše pozicije.

“Već sam donio svoje zaključke. Čak i kada je dobar rezultat, morate biti brzi i okrenuti novu stranicu, kao i kada je loš rezultat. Nije loš vikend s petom pozicijom, zar ne? Ali težak vikend i sretan sam što sam ovdje, spreman za oporavak u Miamiju”, izjavio je Sainz.

Momčad iz Maranella prošle je godine na ovoj stazi ostvarila odličan rezultat, drugo i treće mjesto. Oba vozača vjeruju kako su s nadogradnjama napravili korak prema Red Bullu. Utrka počinje u nedjelju u 21:30 po hrvatskom vremenu.

Objava Leclerc: Osvojili smo prvi pole, to potvrđuje koliko jak bolid imamo pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marko Rajić