Aktualni svjetski prvak Max Verstappen nije iznenađen izdanjima svog momčadskog kolege, Sergija Pereza, s kojim dijeli jednak broj pobjeda u tekućoj sezoni – obojica imaju po dvije. Optimističan je po dolasku u Miami te se nada još jednoj uzbudljivoj borbi.

Sergio Perez nikada nije bolje ušao u novu sezonu. Prošlog vikenda pobijedio je u sprintu, kao i u glavnoj nedjeljnoj utrci, što daje nadu kako bismo mogli gledati unutarmomčadski dvoboj u redovima Red Bulla. Maxa Verstappena su pitali za mišljenje o situaciji unutar momčadi te njihovoj borbi.

“Imamo brz bolid, normalno je da se trenutno borimo Checo i ja, tako da tu nema ništa novo. Mi se međusobno razumijemo, imamo dobar odnos, mislim da se želimo fokusirati na to kako bolid učiniti bržim i boljim te ostati ispred svih ostalih. To je glavni cilj, a ostalo ćete ionako učiniti na stazi”, izjavio je Max.

“Mislim kako vam ponekad neke staze više odgovaraju, Checu, s njegovim stilom vožnje, očito odgovaraju ulične staze. Ja osobno baš i ne uživam u njima, više volim brze zavoje, ali tako to ide, imate nekoliko uličnih kao i normalnih staza u kalendaru”, dodao je Nizozemac.

Također, upitan je o mogućim borbama u Miamiju, na što je on kroz smijeh izrazio nadu kako će biti borbe. Svjestan je brzine bolida, kako u kvalifikacijama, tako i u utrci.

S druge strane garaže, Pereza su upitali o njegovim šansama za osvajanje prvenstva kao i za način na koji bi to Meksikanac mogao izvesti.

“Pobjeđivanjem u utrkama, prilično jednostavno. Pobjeđivanjem u utrkama te držanjem Maxa pod pritiskom”, izjavio je Perez.

“Stvarno sam uzbuđen, veselim se ovom vikendu, kako bismo bili sigurni u konkurentnost, u isporučivanje onog što je važno. To je nova prilika za nas, tako da joj se veselim”, zaključio je Meksikanac.

Red Bull je, s Maxom na čelu, prošle sezone odnio pobjedu iz Miamija, dok je Meksikanac osvojio solidno četvrto mjesto. Očigledno, trenutno su glavni favoriti za pobjedu i ove sezone, ali prethodne utrke su nam pokazale kako možemo očekivati i unutarmomčadsku borbu.

Objava Verstappen: Imamo brz bolid, normalno je da se trenutno borimo Checo i ja pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marko Rajić