Hrvatska rally posada koju čine brat i sestra, Martin i Dora Ravenščak, nastupit će od 19. do 21. svibnja na rallyju Europskog prvenstva u Poljskoj.

Sezona Europskog rally prvenstva startala je u ožujku natjecanjem u Portugalu. Početkom svibnja održan je Rally Islas Canarias u Španjolskoj, a od 19. do 21. svibnja u Poljskoj će se održati 79. izdanje natjecanja Orlen Rally Poland.

Riječ je o jednom od najstarijih rally natjecanja na svijetu, budući da se prvi put održao još 1921. godine. U kalendar FIA ERC-a vratio se 2018., nakon petogodišnjeg izbivanja, a prošle godine rally je osvojila domaća posada Mikolaj Marczyk / Szymon Gospodarczyk u Škodi Fabiji Rally2 EVO.

Ove su godine za rally prijavljene 62 posade, a među njima se nalazi i jedna hrvatska. Brat i sestra, Martin i Dora Ravenščak, već su ranije ove godine najavili da im je glavna želja međunarodni iskorak te da ciljaju na Svjetsko prvenstvo kategorije WRC3 u 2024. godini, a ovaj nastup u Poljskoj sigurno će im biti odlična prilika za prikupljanje iskustva.

Do sada su u ovoj sezoni Martin i Dora uspješno odradili prvi rally sezone Prvenstva Hrvatske, vrlo jaki Quattro River Rally, na kojem su osvojili 11. mjesto generalke i prvo mjesto od hrvatskih posada. Nažalost, prije toga nisu uspjeli završiti Rebenland Rallye u Austriji, a sreća ih nije pratila niti na WRC Croatia Rallyju te su bili prisiljeni odustati.

Rally s bazom u mjestu Mikolajki, koji se vozi na makadamu i sastoji se od 16 brzinskih ispita, nova je mogućnost Ravenščakima za odmjeriti snage protiv moćne konkurencije iz cijele Europe. Martin i Dora ponovno nastupaju s Ford Fiestom u klasi Rally3. Također, za rally je prijavljen Austrijanac Alfred Kramer junior, vozač koji nastupa s hrvatskom licencom. On će sa suvozačicom Jeannette Kvick iz Danske nastupiti u Peugeotu 208 u klasi Rally4 i u konkurenciji juniora.

Ukupna dužina brzinskih ispita je 182 kilometra. U petak navečer vozi se super specijalni brzinac Mikolajki Arena, sedam brzinaca na rasporedu je u subotu, a osam u nedjelju. Rally završava Power Stageom Gmina Mragowo.

Objava Martin i Dora Ravenščak startaju na Orlen Rally Poland u sklopu Europskog prvenstva pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak