Austrijski Red Bull Ring ugostit će treći trkaći vikend sezone u TCR prvenstvu istočne Europe, a spreman za nastup je i jedini hrvatski predstavnik u tom natjecanju, Žarko Knego iz Dubrovnika. Utrke je moguće pratiti na kanalu GP1.

Nakon utrka na stazama Oschersleben u Njemačkoj i Hungaroring u Mađarskoj, prvenstvo TCR Eastern Europe od 19. do 21. svibnja gostuje na poznatoj austrijskoj stazi Red Bull Ring, koja će za malo više od mjesec dana ugostiti i utrku Svjetskog prvenstva Formule 1.

Za trkaći vikend u Spielbergu prijavila su se 23 vozača iz deset zemalja. Konkurencija će biti izuzetno jaka, ali od svojih ambicija ne odustaje jedini hrvatski predstavnik u natjecanju, vozač AK Dubrovnik Racing, Žarko Knego. Po dobar rezultat na Red Bull Ring ide sa svojim automobilom Cupra Leon Competition TCR.

U izjavi za Dubrovačku televiziju, Knego je rekao: “Red Bull Ring je staza koja meni inače dosta dobro leži. Prošle godine sam imao vrhunska vremena tamo, ali rezultat je izostao zbog tehničkih poteškoća. Vožnje su bile dobre i imao sam najbolja vremena u drugom sektoru, koji predstavlja najzavojitiji dio staze, tako da s pravom ove godine očekujem dobar rezultat. Konkurencija će, kao i do sada, biti jaka. Ovo je najveći broj prijavljenih vozača do sada, čak 23. Bit će zanimljiv vikend.”

U ovoj sezoni Knego je uspio osvojiti jedan bod i to na prvoj ovogodišnjoj utrci u Njemačkoj. Na Hungaroringu nije bio daleko od bodova, ali ipak se nije uspio ugurati među deset najboljih. Želimo mu da u tome uspije na Red Bull Ringu i poboljša svoj bodovni učinak. Vodeći u prvenstvu trenutno je Slovak Mato Homola, a prate ga Nijemac Rene Kircher i Čeh Adam Kout.

Kvalifikacije se voze u petak, a utrke su na rasporedu u dane vikenda. Prva utrka vozi se u subotu s početkom u 11:30, a druga u nedjelju u 11:20. Obje utrke možete pratiti u izravnom prijenosu na GP1 televiziji.

Foto: Facebook/TCR Team Dubrovnik

Objava TCR Eastern Europe: Knego spreman za izazove na Red Bull Ringu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak