McLarenov Lando Norris ostvario je prvu pobjedu u karijeri slavljem na Velikoj nagradi Miamija. Britanac je čekao 110 utrka i 15 je puta bio na pobjedničkom postolju prije prve pobjede, a veliki razlog zašto je nju čekao tako dugo je zbog dominacije trostrukog svjetskog prvaka, Maxa Verstappena.

Verstappen je prošle godine pobijedio na 19 od 22 utrke, a Norris je pet puta završio drugi. Njih su dvojica inače odlični prijatelji, stoga nije čudo što je Nizozemac vrlo sretan zbog Landove prve pobjede.

“Ponekad pobijedite, ponekad izgubite. Mislim da smo se na to svi naviknuli u utrkivanju, zar ne? Utrka mi je bila malo zahtjevnija, osjećaj na mediumu nije bio fantastičan. Bježali smo im, ali ne kao što bi to trebalo biti,” komentirao je nakon utrke.

“Kada sam otišao u boks rekli su mi kakve krugove vozi McLaren i mislio sam si: ‘Wow, to je prilično brzo’. A kad su prešli na tvrde gume imali su još više brzine, posebno Lando, on je letio. Bilo je stvarno teško za nas u tom stintu.”

Norris je iskoristio izlazak sigurnosnog automobila na stazu u 29. krugu. Tada je kao vodeći vozač otišao u boks na promjenu guma i vratio se na prvo mjesto.

Verstappen je pokušao vratiti poziciju nakon što se SC vratio u boks, ali je Norris obranio njegov napad.

“Ako je za nas loš dan drugo mjesto, prihvatit ću to! Jako mi je drago zbog Landa, ovu je pobjedu dugo čekao i sigurno mu neće biti posljednja. Sigurno je zaslužio ovu pobjedu,” čestitao je Max.

  McLaren je u Miami došao s velikim nadogradnjama, pogotovo na Norrisovom bolidu koji je na raspolaganju imao sve nove dijelove, dok je Piastri dobio polovicu novih nadogradnji.

  Verstappen se nada kako nadogradnje nisu odraz onoga što će McLaren biti u narednim utrkama.

  “Nadam se da ovo nije odraz njihove forme! Došli su s nadogradnjama i očito je kako su one bile dobre. Tako da nas čeka posao.”

  “Ovo definitivno nije bio naš najbolji vikend po pitanju brzine, analizirat ćemo to i pokušat se vratiti,” zaključio je.

  Objava Max: Norris je letio, ovo mu neće biti posljednja pobjeda u F1 pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

  Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
  Author: Luka Tunjić