Čekao je 110 utrka i 15 je puta stao na pobjedničko postolje prije nego što se konačno popeo i na najvišu stepenicu podija. Lando Norris konačno je pobjednik Velike nagrade u Formuli 1 nakon pet godina u oktanskom cirkusu, a kaže kako se čekanje isplatilo.

Podsjetimo, Norris je krenuo u utrku u Miamiju s petog mjesta, ali je demonstrirao sjajan tempo u utrci što ga je dovelo u idealni položaj u 29 krugu, kada je izašao sigurnosni automobil na stazu zbog sudara Logana Sargeanta i Kevina Magnussena.

Britanac je otišao u boks u idealnom trenutku i vratio se na stazu na prvom mjestu. Kada se SC povukao sa staze uspješno je obranio poziciju od Maxa Verstappena, a nakon toga je suvereno vodio utrkom i prešao kroz cilj kao prvi.

“Bilo je i vrijeme! Kakva utrka… Dugo sam ovo čekao, ali konačno sam uspio. Tako sam sretan zbog cijele ekipe, konačno sam im donio pobjedu. Bio je ovo dugi dan, teška utrka, ali napokon sam na vrhu, tako da sam na mjesecu,” rekao je presretni Norris nakon utrke.

“Jesam li ponosan? Jesam, cijeli je vikend bio dobar, samo sam imao neke neuspjehe putem. Znao sam još u petak da imamo brzinu, ali sam činio pogreške tu i tamo. U utrci smo sve napravili kako je trebalo, imali smo savršenu strategiju, sve se isplatilo.”

“Hvala McLarenu, svima, naravno, moram zahvaliti i ocu i majci.”

Norrisu je ova pobjeda posebno slatka jer je nagrada za njegovu vjeru McLarenu. Ovaj 25-godišnji Britanac nedavno je produžio ugovor čije trajanje nije poznato, ali je jasno kako će ga zadržati u ekipi iz Wokinga iza 2025. godine i u početku nove ere tehničkih regulacija.

“Što da kažem McLarenu? Tako sam ponosan. Puno je ljudi sumnjalo u mene, puno sam griješio u ovih pet godina u mojoj kratkoj karijeri, ali danas nas je sve išlo. Ovo je za ekipu.”

“Ostao sam u McLarenu jer vjerujem u njih. I vjerovao sam u njih i prije. U utrci sam točno to i dokazao.”

Objava Norris: Bilo je i vrijeme! Ova je pobjeda za McLaren pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić