Nakon što mu je od strane Lewisa Hamiltona izmakla prva startna pozicija za samo 0,003 sekunde u subotnjim kvalifikacijama, Max Verstappen se nakon toga žalio kako njegov RB19 nema dobar balans.

Ipak, u nedjeljnoj utrci na Hungaroringu za VN Mađarske, Max je u svojem stilu pobijedio ispred Landa Norrisa s 33,7 sekundi prednosti.

Spomenute poteškoće u pripremi bolida za kvalifikacije zapravo su donijele bolju osnovu za podešavanja za utrku. Max je rekao da nije bila namjera žrtvovati tempo jednog kruga:

“Probali smo nekoliko različitih stvari s bolidom u smislu postavki i kvalifikacija, što je vjerojatno dobro funkcioniralo za danas. Ali, mislim, probali smo toliko stvari tijekom cijelog vikenda i nikada nije funkcioniralo kroz jedan krug.”

“Događalo se da guma jednostavno nije radila dobro tijekom jednog kruga, jer, naravno, u utrci se sve zagrijava i ostaje toplije dugo vremena.”

“Vjerojatno nam je za to bila potrebna vrlo drugačija ravnoteža bolida. Danas je ipak bilo toplije, i okolina i staza i očito se dosta toga poklopilo pa sam danas tako imao bolju ravnotežu bolida.”

“Bio je to na kraju jedan od onih dana kada je sve jednostavno, možete staviti bilo koju gumu. Mogli smo staviti i soft na kraju, i moglo je biti dobro.”

Osvrnuvši se na svoj start kada je prošao pored Hamiltona u prvom zavoju i preuzeo vodstvo, Verstappen je rekao da je osjetio da bolid odmah ‘grize’, čim je otpustio kvačilo, te da nije bilo proklizavanja kotača:

“Imali smo dobar start i mogli smo prilično dobro paziti na svoje gume. Bolid je danas bio zaista ugodan za vožnju. Čim sam otpustio kvačilo, osjetio sam kako nema proklizavanja kao u Silverstoneu.”

“Tada sam znao, naravno, da imam unutarnju putanju i da će to biti “moj zavoj” u zavoju 1. Prilično kasno smo zakočili.”

Objava Max: Poteškoće iz kvalifikacija su nam pomogle oko utrke pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic