Sveukupno gledajući, ekipa Alpha Taurija se za sada ne može pohvaliti dobrim vikendom na obali Kaspijskog jezera. Nyck de Vries imao je razočaravajuće kvalifikacije u petak i blijedu predstavu u sprintu, dok se njegov timski kolega Yuki Tsunoda, koji je odvozio sjajne kvalifikacije u petak, slupao već u prvom krugu sprinta.

Yuki Tsunoda je ostao frustriran nakon razočaravajućeg sprinta iz kojeg je odustao već nakon prvog kruga. Japanac je zadobio oštećenje prilikom dvoboja s timskim kolegom, što je dodatno razočaralo ekipu iz Faenze. Međutim, Yuki se uspio dovući do boksa, zamijeniti gume te se vratiti na stazu, ali je povratkom na stazu uočeno da bolid Alpha Taurija i dalje nije u adekvatnom stanju za nastavak utrke, te su posljedično suci dodijelili kaznu u iznosu od pet tisuća eura zbog puštanja bolida na stazu u nesigurnom stanju.

“Upravo sam imao kontakt s nekim vozačem i oštetio svoje prednje krilo, a on mi jednostavno nije ostavio prostora. To oštećenje ja nisam prepoznao i zato sam išao punim gasom kroz 14. zavoj, što inače činim. Mislim, malo sam pustio gas, ali to jednostavno nisam mogao kontrolirati i zabio sam se u zid, što je frustrirajuće”, izjavio je Yuki.

“Tim je očito napravio vizualnu provjeru bolida, postavio nove gume te pustio bolid na stazu, a desni stražnji ovjes je otkazao gotovo istog trenutka kada smo se vratili na stazu te smo se iz tog razloga morali sporo dovući natrag do boksa” dodao je Japanac.

Suci su kaznili ekipu s pet tisuća eura jer su smatrali kako je ekipa mogla učiniti više po pitanju provjere sigurnosti bolida, što je predstavnik ekipe priznao te su posljedično i kažnjeni. Dobra vijest za Japanca su te jako dobro odvožene kvalifikacije u petak koje su mu donijele start u glavnu utrku s osme pozicije.

“Definitivno ću pokušati resetirati svoj način razmišljanja za sutra i naravno, pokušati osvojiti bodove”, zaključio je vozač Alpha Taurija.

Yukiju je ovo treća sezona u kojoj vozi za talijansku momčad, razlika je ta što je ove godine dobio novog timskog kolegu, Nycka de Vriesa koji je prošle sezone svoje mjesto u bolidu Formule 1 zaradio odlično odvoženom utrkom u Monzi za VN Italije gdje je u bolidu Williamsa mijenjao bolesnog Alexandera Albona.

Objava Tsunoda: Oštetio sam prednje krilo jer mi nije ostavio dovoljno prostora pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marko Rajić